13.6.15

Σχέδιο αποδυνάμωσης της κυβέρνησης...

Σχέδιο αποδυνάμωσης της κυβέρνησης με χτυπήματα στους ΑΝΕΛ
... με χτυπήματα στους ΑΝΕΛ...
Ο Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποτελούν το πιο…«αγαπημένο» θέμα συζήτησης για τους περισσότερους Ευρωπαίους ηγέτες και παράγοντες των «θεσμών». 
Άλλωστε είναι γνωστό ότι ...
ακραίοι συντηρητικοί κύκλοι στην Ευρώπη επιθυμούν την αποδυνάμωση του Αλέξη Τσίπρα.

Το τελευταίο διάστημα επανέρχονται τα σενάρια κυβέρνησης εθνικής ενότητας στην περίπτωση που δεν μπορέσει ο Πρωθυπουργός να περάσει τη συμφωνία-στην περίπτωση που υπάρξει- ωστόσο υπάρχει και το εναλλακτικό, αυτό της αλλαγής του κυβερνητικού εταίρου. Δεν είναι κάτι καινούριο, άλλωστε Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι θα προτιμούσαν το ΠΟΤΑΜΙ του κ. Θεοδωράκη να είναι στη θέση των ΑΝΕΛ και του Πάνου Κάμμενου. Και αυτό γιατί θεωρούν ότι με ένα τέτοιο κυβερνητικό σχηματισμό θα μπορούσαν να ελέγξουν αλλά και να αποδυναμώσουν τον πρωθυπουργό.   

Για όλους σχεδόν τους κεντροδεξιούς και σοσιαλδημοκράτες παράγοντες που είτε βρίσκονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είτε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είτε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Π. Καμμένος αποτελεί «casus belli» και συνεχώς είναι ένα θέμα που θέτουν στον Πρωθυπουργό.

Ο Αλ. Τσίπρας έχει ακούσει κατά καιρούς πολλές φορές να αναφέρονται στον Π. Καμμένο με επιθετικούς χαρακτηρισμούς, ενώ τόσο από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αλλά και τους Φιλελευθέρους έχει τεθεί το ζήτημα του επαναπροσδιορισμού από τον Πρωθυπουργό της κυβερνητικής συμμαχίας του με τους ΑΝΕΛ.

Ωστόσο ο Πρωθυπουργός είναι ενήμερος για το παρασκήνιο αλλά και αναγνωρίζει ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει «μπέσα» και θεωρείται καλός κυβερνητικός σύμμαχος, ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές διαφορές, πληθαίνουν οι φωνές από το εξωτερικό που ζητούν να φύγει από την κυβέρνηση. Και μπορεί τα μηνύματα να πολλαπλασιάζονται τις τελευταίες ημέρες από ευρωπαίους παράγοντες, αλλά στο πρωθυπουργικό γραφείο δεν έχουν αλλάξει πλάνα και ο Πρωθυπουργός εμπιστεύεται τον Πάνο Καμμένο.

Το μεγάλο θέμα για τον Αλ. Τσίπρα είναι εάν θα αντέξει η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ την ενδεχόμενη συμφωνία που θα υπάρξει μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών. 

Στην περίπτωση που ολοκληρωθεί η συμφωνία θα υπάρξει κατ’ ιδίαν συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Π. Καμμένο για να συζητήσουν την πορεία των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, αλλά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, εάν δεν υπάρξει σημαντική παραβίαση των «κόκκινων γραμμών» δεν θα είναι αυτός που θα δημιουργήσει πρόβλημα στον Αλ. Τσίπρα.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: