8.6.15

Δεν υπάρχει πλέον πολύς χρόνος...

Προειδοποίηση της Μέρκελ στην Ελλάδα: Δεν υπάρχει πλέον πολύς χρόνοςΠροειδοποίηση της Μέρκελ στην Ελλάδα...
«Κάθε μέρα τώρα μετράει», δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις για...
το ελληνικό πρόγραμμα και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει πλέον πολύς χρόνος».

Τόνισε δε ότι «θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει μέρος της Ευρωζώνης, αλλά υπάρχει η καθαρή διακήρυξη ότι η αλληλεγγύη με τις ευρωπαϊκές χώρες και το ΔΝΤ με την Ελλάδα, απαιτεί η Ελλάδα να εφαρμόσει μέτρα και να τα προτείνει».

Η κ. Μέρκελ απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την συνέντευξη τύπου μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της G-7 στο Σλος Ελμάου της Βαυαρίας, σημείωσε ότι το ελληνικό θέμα ήταν ένα από τα πολλά θέματα που απασχόλησαν τους ηγέτες στο πλαίσιο της συζήτησης για την παγκόσμια οικονομία και την κατάσταση στην Ευρωζώνη.

«Επιχειρηματολογήσαμε πολύ "ενωμένα"», δήλωσε η κ. Μέρκελ και ανέφερε ότι οι μη Ευρωπαίοι εταίροι ρώτησαν για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

«Υπάρχει η κοινή θέση των τριών Θεσμών. Αυτό είναι ήδη μια μεγάλη πρόοδος. Σε αυτή τη βάση τρέχουν τώρα οι συζητήσεις. Και πρέπει να πούμε ότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος ακόμη. Και αυτό είναι το πρόβλημα. Και για αυτό πρέπει να εργαστούμε πολύ εντατικά. Μεθαύριο θα υπάρξει η δυνατότητα να μιλήσουμε πάλι με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες, σχετικά με το πόσο έχουμε προχωρήσει. Αλλά μπορώ μόνο να πω ότι η κάθε μέρα τώρα μετράει για να τακτοποιήσουμε την απαραίτητη δουλειά», κατέληξε η Καγκελάριος...
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: