19.6.15

Η Κωνσταντοπούλου καλεί τον Στουρνάρα...

Η Ζωή κάνει πόλεμο στον Στουρνάρα: Τον καλεί την Δευτέρα για εξηγήσεις στην Επιτροπή Θεσμών...στην Επιτροπή Θεσμών την Δευτέρα για εξηγήσεις...
Κλήση προς το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, για τη 1 το μεσημέρι της προσεχούς Δευτέρας ετοιμάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με την...
κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου να προειδοποιεί πως «αν δεν παραστεί, θα υπάρξουν συνέπειες». 

Αντικείμενο της έρευνας της Επιτροπής αποτελεί η εξέταση της υπόθεσης Siemens συνολικά, αλλά και του εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και γερμανικής εταιρείας, που υπέγραψε ο κ. Στουρνάρας ως υπουργός Οικονομικών. 

Ωστόσο, η εξέταση του κεντρικού τραπεζίτη θα μεταφερθεί και στο περιεχόμενο της πρόσφατης έκθεσης Νομισματικής Πολιτικής που απέστειλε στη Βουλή, την οποία η κυρία Κωνσταντοπούλου την επέστρεψε ως «απαράδεκτη».

Εκτός αυτού, η πρόεδρος σε ενημέρωση προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες έδειξε ενοχλημένη για «tweet» του γραφείου Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, που αφορούσε στη χθεσινή συγκέντρωση διαδηλωτών, που ζητούσαν τη διασφάλιση της παραμονής της χώρας στην ΕΕ.

«Η Βουλή πάντως υποδέχθηκε τους συγκεντρωμένους» είπε αρχικά, για να προσθέσει: «Αν δείτε ποιοι καλούσαν στη συγκέντρωση, θα βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Ο κ. Καρβούνης είχε ανεβάσει ένα tweet-πρόσκληση… Φυσικά και είναι θεσμική παρέμβαση, που δημιουργεί πολιτειακό ζήτημα, όταν οι δανειστές καλούν σε συγκέντρωση. Γιατί σήμερα μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αύριο μπορεί να είναι μια άλλη κυβέρνηση».

Όνειρο θερινής νυκτός η συμφωνία με κατεπείγουσα διαδικασία

Επιπροσθέτως, η πρόεδρος ενημέρωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα και πιθανότατα την Τρίτη ή την Τετάρτη θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την ιθαγένεια. 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο να υπάρξει κατεπείγουσα συζήτηση στη Βουλή το επόμενο Σαββατοκύριακο, εφόσον υπάρξει συμφωνία στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, απάντησε: «Γιατί είστε παραιτημένοι;» και χαρακτήρισε «όνειρο θερινής νυκτός» το ενδεχόμενο να περάσει η συμφωνία ως ένα άρθρο και με εξπρές διαδικασία.

«Η συνέχιση αποπληρωμής των δανείων είναι παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

Τέλος, η κυρία Κωνσταντοπούλου επισήμανε για μια ακόμα φορά τα ευρήματα του προκαταρκτικού πορίσματος της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος, σύμφωνα με τα οποία «όλο το μνημονιακό χρέος είναι παράνομο».  

Η πρόεδρος εξήγησε ότι τα ευρήματα των ερευνών «δείχνουν πως η μετατροπή του ιδιωτικού χρέους σε δημόσιο είναι άκυρη», ενώ τόνισε ότι «η συνέχιση αποπληρωμής συνιστά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: