3.6.15

Έχουμε "εραστές της δραχμής", λέει ο Μίχαλος...

Μίχαλος: Έχουμε εραστές της δραχμής
...και κάνει πλάτες στον Καραμανλή...
 Με την κατάθεση του προέδρου του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕΕ, Κωνσταντίνου Μίχαλου συνεχίζονται οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τα μνημόνια.

Ο Μίχαλος γνωστοποίησε ότι...
το ΕΒΕΑ έχει προσφύγει στα αστικά δικαστήρια κατά της Τράπεζας της Ελλάδος για τα αποθεματικά του.

«Έχουμε κάνει αγωγή στην ΤτΕ, γιατί επένδυσαν τα αποθεματικά του ΕΒΕΑ χωρίς να μας ρωτήσουν, ύψους 10 εκατομμυρίων και 973 χιλιάδων σε ομόλογα και όχι σε έντοκα, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να μας έχουν μείνει 1.512.000 ευρώ» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μίχαλος.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΕΒΕΑ έκανε λόγο για «εραστές της δραχμής»  κατά τη διάρκεια της περιγραφής των επιπτώσεων ενός ενδεχόμενου Grexit και επιστροφής στο εθνικό νόμισμα.

«Επειδή έχουμε εραστές της δραχμής, με τη δραχμή θα χάσουμε σε μια μέρα ένα επιπλέον 40% της αγοραστικής μας δύναμης και στη συνέχεια η απώλεια μπορεί να αγγίξει το 60-70%. Μπροστά στον εφιάλτη της δραχμής το μνημόνιο θα μοιάζει με παράδεισο». Έκανε λόγο για αδιέξοδο και καταστροφικό τον δρόμο με μνημόνια και φόρους, καλώντας να προχωρήσει η χώρα σε εθνικό σχέδιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης χάθηκαν 250.000 επιχειρηματίες.

Αναφερόμενος στην διακυβέρνηση Καραμανλή, ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι εάν είχε εφαρμοστεί το πρόγραμμα το οποίο είχε φέρει πριν την πτώση της ίσως να είχε αποφευχθεί το μνημόνιο, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνησή του τιμωρήθηκε γιατί είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για καθυστερήσεις.

Τέλος, ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι στο πρώτο μνημόνιο υπήρχαν μεταρρυθμίσεις που ήταν σωστές, ωστόσο παρά το γεγονός ότι εξαγγέλθηκαν δεν έγιναν ποτέ. 

πηγη newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: