4.6.15

Συνάντηση Μέρκελ – Ομπάμα την Κυριακή...

Συνάντηση Μέρκελ – Ομπάμα την Κυριακή - Στην ατζέντα και η Ελλάδα - Media
Στην ατζέντα και η Ελλάδα...
Την Κυριακή, πριν από την έναρξη της Συνόδου των G7 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Μέρκελ – Ομπάμα σύμφωνα με Γερμανό αξιωματούχο που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Ο...
Γερμανός αξιωματούχος ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στην πόλη Kruen κοντά στο παλάτι του Elmau όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η DW  η καγκελάριος ήθελε εκτός ατζέντας της Συνόδου το ελληνικό ζήτημα, εντούτοις και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία, θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το θέμα Ελλάδα θα επισκιάσει και αυτή τη Σύνοδο, πόσο μάλλον που οι ΗΠΑ συνεχίζουν να πιέζουν για την εξεύρεση λύσης. Πάντως επισήμως η ατζέντα της επικείμενης Συνόδου περιλαμβάνει ζητήματα που άπτονται της διεθνούς οικονομίας, όπως τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την οποία στηρίζει η Άγκελα Μέρκελ. Επίσης, την προστασία του κλίματος που συνδέεται με μία εσωτερική συζήτηση για στροφή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το ουκρανικό και τη στάση έναντι της Ρωσίας, τον κίνδυνο της τρομοκρατίας και την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και το προσφυγικό κύμα στη Μεσόγειο.

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: