14.6.15

Oσοι έχουν στο μυαλό τους το δίλημμα "συμφωνία, ή ρήξη", ας το βγάλουν...

Τελευταία επίθεση, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο Βενιζέλος, ο οποίος, την προειδοποιεί οτι...
"οσοι έχουν στο μυαλό τους το δίλημμα "συμφωνία ή ρήξη" ας το βγάλουν".
Επιτέθηκε προσωπικά και κατά του Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας τον "αναποφάσιστο" πρωθυπουργό που... δεν εφαρμόζει κάποια στρατηγική διαπραγμάτευσης.
 "Θέλω να πω σε αυτούς που φαντασιώνονται τη ρήξη ως μια στιγμή εθνικής υπερηφάνειας και λεβεντιάς, πως τέτοια επιλογή ρήξης στην πραγματικότητα δεν υπάρχει", ειπε στους δημοσιογράφους, αφού ψήφισε προηγουμένως για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ρήξη ,πρόσθεσε ο Βενιζέλος, σημαίνει υποβάθμιση, ταπείνωση, η χώρα τίθεται σε ακραίο κίνδυνο και μετά από λίγες μέρες είναι υποχρεωμένη η χώρα να προσέλθει σε συμφωνία για να χρηματοδοτηθεί με τους χειρότερους δυνατούς όρους. Άρα, λοιπόν, όσοι έχουν στο μυαλό τους το δίλημμα "συμφωνία ή ρήξη" ας το βγάλουν. Η συμφωνία πρέπει να γίνει με τους καλύτερους όρους. Δυστυχώς το χαμένο πεντάμηνο επιδεινώνει τη θέση της χώρας στη διαπραγμάτευση. Ο αναποφάσιστος πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας, δεν εφαρμόζει κάποια στρατηγική διαπραγμάτευσης. Απλώς δεν μπορεί να ξεπεράσει το αθεράπευτο εσωκομματικό δίλημμα του".

Ο κ. Βενιζέλος ευχήθηκε "καλή επιτυχία" στους τρεις υποψήφιους προέδρους (Φώφη Γεννηματά, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο) και για τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ και του νέου προέδρου του επισήμανε: "Η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καλείται να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση του συνεδρίου μας, σύμφωνα με την οποία το ΠΑΣΟΚ συντεταγμένο αναλαμβάνει όλες τις πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση ενός ευρύτατου σχήματος, που προτείνει εναλλακτική λύση εξουσίας και καλύπτει όλο το εύρος, όχι μόνο της σοσιαλδημοκρατικής κεντροαριστεράς, αλλά του λεγόμενου προοδευτικού κέντρου. Γιατί η χώρα έχει ανάγκη πραγματικά από προοπτική συγκεκριμένη και χειροπιαστή".

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του, καθώς έχει δηλώσει ότι παραμένει "μάχιμος" πολιτικός, απάντησε: "Εγώ είμαι ενεργός πολίτης. Αυτό τα λέει όλα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: