29.6.15

Κανονικά οι πιστωτικές στα σούπερ μάρκετ...

Oυρές από νωρίς το πρωί και στα σούπερ μάρκετΟμαλά πραγματοποιούνται οι αγορές των καταναλωτών στα σούπερ μάρκετ, χωρίς να παρατηρούνται προβλήματα αναφορικά με την ολοκλήρωση των συναλλαγών τους μέσω πιστωτικών, ή χρεωστικών καρτών, αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωποι μεγάλων...
αλυσίδων του κλάδου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κωνσταντίνος Μαχαίρας, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Ομίλου Delhaize, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σούπερ μάρκετ που δεν δέχονται τραπεζικές κάρτες στις συναλλαγές τους με τους καταναλωτές, διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στα καταστήματα της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος».

Όλα τα καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος, όπως ανέφερε ο κ. Μαχαίρας, «δέχονται κανονικά τις κάρτες των καταναλωτών οι οποίοι μπορούν να εξυπηρετούνται χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα». Ωστόσο, ανέφερε, ότι πιθανότητα κάποια μικρά καταστήματα που δεν ανήκουν σε μεγάλες αλυσίδες να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα.

Παράλληλα, ο κ. Μαχαίρας πρόσθεσε ότι «όλα τα ΑΤΜ που βρίσκονται μέσα στα καταστήματα της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχώς εφοδιάζονται με χρήματα προκειμένου να μπορούν οι πελάτες να εξυπηρετούνται».

Σε ό,τι αφορά στην κίνηση στα καταστήματα είναι αυξημένη με τους καταναλωτές να προμηθεύονται κυρίως τρόφιμα (ρύζι, μακαρόνια, γάλα κ.ά). Προς το παρόν δεν υπάρχουν ελλείψεις στα εμπορεύματα ενώ η εταιρεία, όπως ανέφερε ο κ. Μαχαίρας, δεν έχει ανακαλέσει κανένα από τα πλάνα προώθησης προϊόντων (προσφορές).

«Η οικονομία πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει όπως δούλευε. Και το τραπεζικό σύστημα πρέπει να επανέλθει σε φυσική ροή», ανέφερε ο κ. Μαχαίρας και πρόσθεσε: «Αισιοδοξώ ότι θα βρεθεί λύση, θα τα καταφέρουμε και τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά».

Από την πλευρά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης και συγκεκριμένα από το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της εταιρείας, εκφράστηκε η βεβαιότητα για την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι στα καταστήματα της αλυσίδας «παρατηρείται αυξημένη κίνηση ωστόσο οι καταναλωτές δεν αντιμετωπίζουν κανένα απολύτως πρόβλημα σε ό,τι αφορά στις συναλλαγές τους με χρήση κάρτας πιστωτικής ή χρεωστικής». Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε ότι «υπάρχει επάρκεια προϊόντων στα καταστήματα και τις αποθήκες και δεν υπάρχουν ελλείψεις».

Έτερη μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, με την οποία επικοινώνησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στις συναλλαγές των καταναλωτών με χρήση τραπεζικής κάρτας. «Δεν έχουμε καμία απολύτως ενημέρωση για πιθανά προβλήματα στις συναλλαγές των πελατών μας με κάρτες πιστωτικές ή χρεωστικές», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα επισημάνθηκε ότι στα καταστήματα παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα από το περασμένο Σάββατο η οποία συνεχίζεται και σήμερα με τους καταναλωτές να αγοράζουν κατά προτίμηση είδη πρώτης ανάγκης. Στα καταστήματα δεν παρατηρούνται ελλείψεις προϊόντων και ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων συνεχίζεται κανονικά με στόχο την ομαλή εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: