9.6.15

Διατηρεί το υψηλό προβάδισμα έναντι της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ...

ΑπόνεραΑν και παρουσιάζει μια μικρή κάμψη στα ποσοστά του, το κόμμα της Κουμουνδούρου διατηρεί τα υψηλά ποσοστά του, καταγράφοντας μεγάλη διαφορά έναντι...
του κόμματος της Συγγρού.

Συγκεκριμένα, σε νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται έναντι της ΝΔ με 18 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά.

Στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Σκάι, το διάστημα 3-6 Ιουνίου, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 34,5%, ΝΔ 16,5%, Χρυσή Αυγή 5,5%, Ποτάμι 5,5%, ΚΚΕ 5%, ΑΝΕΛ 3%, ΠΑΣΟΚ 3,5%, άλλο 7%, "δεν ξέρω-δεν απαντώ 19,5%".

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει πτώση δύο μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα που είχε διενεργήσει το πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Επίσης, συγκριτικά με την προηγούμενη έρευνα, το ΚΚΕ έχει άνοδο 1%, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα παρουσιάζουν διακυμάνσεις μισής ποσοστιαίας μονάδας.

Ενδεχόμενο Grexit προκαλεί φόβο στο 51,5% των ερωτηθέντων, ενώ το 16% ελπίζει σε αυτή την προοπτική. Το 28% δεν πιστεύει ότι μια έξοδος της χώρας μας από το ευρώ «θα σημάνει κάτι διαφορετικό» για την ελληνική οικονομία, και το 4,5% αποκλείει εντελώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: