19.6.15

Μάρδας: Μεθοδεύεται κάτι ώστε να λυθεί ένα πρόβλημα...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΔΑΣ
Για το χθεσινό Eurogroup αλλά και την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας μίλησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας σε δηλώσεις του στον...
Real FM.

«Βλέπετε τις τρομερές διακυμάνσεις αυτή την περίοδο. Δεν είναι κάτι εκπληκτικό, είναι κάτι που συμβαίνει σε κάθε διαπραγμάτευση όποιος έχει εμπειρία από μια διεθνή διαπραγμάτευση βλέπει μία από τα ίδια, με ένα πολύ “ψυχρό μάτι”. Ενδεχομένως τα άκρα των διακυμάνσεων να είναι λίγο πιο ψηλά ή λίγο πιο χαμηλά. Αλλά οι διακυμάνσεις είναι ένα δεδομένο σε μία διαπραγμάτευση», απάντησε ο κ. Μάρδας σε ερώτηση για τη «γεύση» που αποκόμισε από το Eurogroup και αν του δίνει αισιοδοξία η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής.

«Ενώ δεν είχαμε ένα τόσο καλό κλίμα χθες, “έστρωσε”, αισθανόμαστε ότι “έστρωσε”, με την έννοια της πρόθεσης, η οποία υποστηρίζεται από το μέρος και των δύο μερών να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία. Φαίνεται ότι δεν είναι μια αόριστη σκέψη, συνδέεται με πραγματικές πράξεις.

Θα έχουμε και έκτακτο Eurogroup, θα έχουμε και έκτακτη σύνοδο Κορυφής. Υπάρχει μία προσπάθεια έτσι ώστε να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα, διαφορετικά δεν θα είχαμε όλα αυτά τα έκτακτα. Θα έλεγα να περιμένουμε τα επόμενα και βλέπουμε», συμπλήρωσε.

Στην επισήμανση ότι έχει διαμορφωθεί ένα κλίμα βαρύ, πανικού ενόψει της Δευτέρας, ο ίδιος ανέφερε: «Αυτό το κλίμα δεν είναι κάτι καινούργιο και αυτό επαναλαμβάνεται, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Οι αντοχές δεν είναι ίδιες.

Γι’ αυτό και βλέπετε και συνεδριάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έτσι ώστε να είναι καλυμμένες οι ελληνικές τράπεζες. Έχουν έρθει πάρα πολλά χρήματα εκ μέρους αυτού του υποστηρικτικού μηχανισμού των τραπεζών, του γνωστού ΕLA αυτό το χρονικό διάστημα στις ελληνικές τράπεζες.

Από εκεί και πέρα, οι όποιες φήμες πρέπει λίγο να συνδέονται με τα πραγματικά γεγονότα και να μην παρασυρόμαστε από τις φήμες αλλά από την εικόνα που δείχνουν πραγματικά γεγονότα.

Η φήμη ότι μπορεί να μη φτάσουμε τη Δευτέρα σε κάποιο αποτέλεσμα απαντάται από το γεγονός ότι για να υπάρχει έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, επιδιώκεται να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα.

Αν υπήρχε η σκέψη να μην φτάναμε σε αποτέλεσμα, δεν υπήρχε λόγος να γίνει Σύνοδος Κορυφής, θα υπήρχαν άλλες διεργασίες, πιο πριν, έτσι ώστε να φτάσουμε σε μία Σύνοδο Κορυφής που θα γινόταν λίγο αργότερα που θα οδηγούσε σε κάποιο αποτέλεσμα. Μεθοδεύεται κάτι ώστε να λυθεί ένα πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: