19.6.15

«Το μόνο αντίδοτο...


 ...στην κακόβουλη προπαγάνδα είναι η διαφάνεια».
Ο Βαρουφάκης γράφει στο προσωπικό του blog...
Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, δημοσίευσε απόψε στο προσωπικό του blog  τις...
συμβιβαστικές προτάσεις που κατέθεσε η Ελλάδα, στο  Eurogroup του Λουξεμβούργου, για τον τερματισμό της κρίσης.


Μεταξύ άλλων αναφέρεται σε ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, σε μια ανεξάρτητη αρχή φόρων και τελών, σε ένα ανεξάρτητο δημοσιονομικό συμβούλιο που θα ελέγχει την εκτέλεση του προϋπολογισμού, στην πρόταση αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων, στην απελευθέρωση επαγγελμάτων, στην φιλελευθεροποίηση του χονδρικού εμπορίου και την κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup, ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε για ένα μηχανισμό ελέγχου του προϋπολογισμού που θα συνδυάζεται με ένα αυτοματοποιημένο σύστημα το οποίο σε περίπτωση εκτροχιασμού θα προκαλεί άμεση μείωση των δαπανών του δημοσίου.


Όπως γράφει ο υπουργός Οικονομικών «το μόνο αντίδοτο στην προπαγάνδα των κακόβουλων διαρροών είναι η διαφάνεια. Μετά από τόση παραπληροφόρηση σχετικά με την παρουσίασή στο Eurogroup των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης η μόνη απάντηση είναι να δημοσιεύσω αυτό που είπα μέσα στη συνεδρίαση. Διαβάστε και μπορείτε να κρίνετε μόνοι σας αν οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης μπορούν να αποτελέσουν βάση για την επίτευξη μιας συμφωνίας». 


Διαβάστε ολοκληρο το κείμενο, που δημοσίευσε o υπουργός Οικονομικών στο προσωπικό του blog, ΕΔΩ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: