24.6.15

Κουίκ: Η συμφωνία πρέπει να συνδεθεί με ρύθμιση του χρέους...

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ «Η πρόταση είναι πολύ καλύτερη από το email Χαρδούβελη»...
Η πρόταση την οποία κατέθεσε η Ελλάδα, η οποία μέχρι τώρα εγκαλείτο ότι δεν έχει προτάσεις, «είναι κατά πολύ-πολύ καλύτερη από τα αντίστοιχα μέτρα τα οποία εφάρμοζε από πέρσι και θα εφάρμοζε με το email Χαρδούβελη η προηγούμενη κυβέρνηση», δήλωσε σήμερα «Στο Κόκκινο» ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με...
τον ίδιο, η ελληνική πρόταση περιέχει «εξοικονόμηση σε βάθος πενταετίας, πάνω από 15 δις επ' ωφελεία του ελληνικού λαού. Και αυτό έχει να κάνει με το πρωτογενές πλεόνασμα το οποί το ρίξαμε στο 1% για φέτος και στο 2% για του χρόνου».

Ο κ. Κουίκ είπε ότι οι πάντες τελούν εν αναμονή των αποτελεσμάτων της σημερινής συνάντησης του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με την κ. Λαγκάρντ και τον κ. Ντράγκι και τόνισε ότι «είναι σαφές, όμως, ότι πρέπει κυρίως οι θεσμοί να τα βρουν μεταξύ τους. Το ΔΝΤ πάλι ανακατεύει την τράπουλα, όπως τις προηγούμενες φορές την ανακάτευε η ομάδα Σόιμπλε! Ε, δεν μπορεί να συνεχίζεται έτσι αυτή η ιστορία όμως».

Είπε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να πει στους δανειστές «ελάτε και πάρτε αυτά που ζητάτε», κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι «πήγαιναν με τα χέρια κάτω» και επισήμανε πως θεωρεί «ότι με τα μέτρα τα οποία δώσαμε, (όπου τα 2/3 των μέτρων δεν αφορούν τους μεσαίους, τους μικρομεσαίους και τους μη έχοντες, αυτό είναι σαφές, και ότι στοχεύουν σε εκείνους που έχουν και κατέχουν), πρέπει πια να τελειώνει αυτή η ιστορία, για να ηρεμήσει και η αγορά και για να μπορέσουμε και εμείς να συνεχίσουμε ακόμα πιο απερίσκεπτα το κυβερνητικό μας έργο».

Ο κ. Κουίκ αναφέρθηκε και σε αμφισβητήσεις ή και ανησυχίες που υπάρχουν στις ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ παρέπεμψε και στην δήλωση του Πάνου Καμμένου μετά την συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ ότι «η όποια συμφωνία πρέπει να συνδεθεί και με κάτι ισχυρό που να αφορά τη ρύθμιση του χρέους».

Υπογράμμισε ότι σε αντίθεση με το 2012 όταν η ρύθμιση του χρέους αφορούσε μάλλον μια προφορική τοποθέτηση των θεσμών, «εδώ εμείς ζητάμε να είναι γραμμένο κάτι σχετικό, σε κείμενο και να συνδέεται, βεβαίως και με τα μέτρα».

«Είμαστε εκείνοι οι οποίοι θα βάλουμε επιτέλους τις σωστές βάσεις σε ότι αφορά τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Γιατί αυτά φτιαχτήκαν πάνω στην άμμο. Επί 25 χρόνια έτσι λειτουργούσαν. Γι' αυτό λέω, ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνει αυτή η κυβέρνηση τη χάρη σε εκείνους που νομίζουν ότι είμαστε μια παρένθεση. Γιατί τους βολεύει, γιατί θέλουν πάλι να προσφέρουν την ασυλία σε εκείνους που εμείς καταδιώκουμε» κατέληξε στην συνέντευξή του ο κ. Κουίκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: