8.6.15

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν τηλεφώνησε ποτέ στον κ. Γιούνκερ» ...

Ο Ζαν Κλοντ είναι "φίλος της Ελλάδας", λεει ο Σακελλαρίδης και δηλώνει, πως, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται σε πολιτικό επίπεδο...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ


Να ρίξει τους τόνους προσπάθησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, κατά το briefing,  σχετικά με το τηλεφώνημα που φέρεται να έκανε ο  Αλέξης Τσίπρας στον Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, με...

τον πρόεδρο της Κομισιόν να φέρεται ότι δεν ήταν διατεθειμένος να του απαντήσει.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν τηλεφώνησε ποτέ στον κ. Γιούνκερ», είπε χαρακτηριστικά ο Σακελλαρίδης. Kαι πρόσθεσε, πως,  «υπάρχουν επαφές και σε χαμηλότερο επίπεδο συνεργατών του Έλληνα πρωθυπουργού με συνεργάτες του κυρίου Γιούνκερ». Παράλληλα, ανεφερε οτι ο Γιούνκερ είναι «πραγματικά ένας φίλος της Ελλάδας και έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον πρωθυπουργό».


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε επίσης, πως, σε πολιτικό επίπεδο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική αντιπροσωπεία και τους θεσμούς.

«Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται σε πολιτικό επίπεδο», είπε ο Σακελλαρίδης και ξεκαθάρισε πως το κείμενο των 47 σελίδων που απέστειλε η κυβέρνηση δεν αντανακλά τη θέση της αλλά «το καταστάλαγμα των διαπραγματεύσεων».

Παράλληλα, διεμήνυσε ότι η πρόταση των θεσμών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ελληνική κυβέρνηση κάτι στο οποίο συμφώνησαν και τα υπόλοιπα κόμματα.

Σε ερώτηση για το αν στόχος είναι η πάραταση του υφιστάμενου προγράμματος ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι «αυτό δεν ανταποκρίνεται από μόνο του στις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας. 

Σε ερώτηση για το αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας όταν θα έρθει η συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι «την έχουμε στο μυαλό μας» κάνοντας λόγο για θέμα πολιτικής ευθύνης των βουλευτών. Ερωτηθείς δε αν θα υπάρξουν διαγραφές βουλευτών ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι «δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε σε καμία περίπτωση διαγραφής γιατί προφανώς η συμφωνία που θα έρθει στην ΚΟ δεν θα μπορέσει βουλευτής να έχει τη δυνατότητα να διαφωνήσει». «Οι διαγραφές βουλευτών δεν είναι στην κοινοβουλευτική παράδοση ενός κόμματος όπως ο ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε.

Για το ταξίδι Τσακαλώτου-Παππά στις Βρυξέλλες, ο Σακελλαρίδης τόνισε, πως, η αποστολή της Ελληνικής αντιπροσωπείας  «είναι εξουσιοδοτημένη έτσι ώστε να υπάρξει σύγκλιση ανάμεσα σε κυβέρνηση και θεσμούς. Η πρόταση της κυβέρνηση αποτελεί βάση των συζητήσεων»...


Δεν υπάρχουν σχόλια: