21.6.15

Παπαδημούλης: «Πρέπει να βγει λευκός καπνός»...

Παπαδημούλης: «Πρέπει να βγει λευκός καπνός»
«Πρέπει να βγει λευκός καπνός» εκτιμά ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, και δηλώνει απολύτως σίγουρος ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα...
κάνει αυτό που πρέπει. 

Σε δήλωσή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής τη Δευτέρα είναι θετική και πως «η Ευρωζώνη έχει κάθε συμφέρον να αποφύγει την αποσταθεροποίηση και τον ακρωτηριασμό και η ελληνική οικονομία και κοινωνία να τερματίσει μια πολύχρονη ύφεση και μονομερή λιτότητα και μία πολύμηνη αβεβαιότητα με μία λύση, που να βάζει φρένο στον κατήφορο και να ανοίγει προοπτικές ανάπτυξης, αλλά και έναν δρόμο αλλαγών στις συστημικές παθογένειες της χώρας». 



Προειδοποιεί δε ότι αυτή την ώρα απαιτείται, από όσους διατυπώνουν δημόσιο λόγο, αίσθημα ευθύνης, μετρημένα λόγια, σοβαρότητα και η μέγιστη δυνατή συνεννόηση, προκειμένου να ηττηθούν το εμπόριο φόβου και οι σπεκουλαδόροι, που επιδιώκουν να κερδίσουν μέσω της κινδυνολογίας.

Παράλληλα, αναφέρει ότι στις ώρες που απομένουν, ο Αλέξης Τσίπρας και οι άλλοι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες «καλούνται να γεφυρώσουν με ρεαλισμό και αίσθηση ευθύνης τις εναπομένουσες διαφορές, οι οποίες δεν είναι πλέον τόσο μεγάλες» και συνεχίζει: Πρέπει να βγει «λευκός καπνός», γιατί αυτό είναι το κοινό συμφέρον και της Ελλάδας και της Ευρωζώνης. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα κάνει αυτό που πρέπει, με αίσθηση ευθύνης, ρεαλισμού, πατριωτισμού και προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: