24.6.15

Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός να είναι κουμπωμένος...

...απέναντι στις διάφορες "ρήξεις"...
Στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους υπόλοιπους εταίρους αναφέρθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη...
σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιαννάκη Ομήρου, και τις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Η νέα συμφωνία που επίκειται αυτές τις μέρες να υπογραφεί, θα είναι εξίσου αντιλαϊκή με τις προηγούμενες, είναι επώδυνη, προβλέπει μέτρα βάρβαρα για τον λαό μας. Ο ελληνικός λαός έχει ματώσει αυτά τα χρόνια με τα προηγούμενα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, και βεβαίως θα εξακολουθεί να ματώνει και με τη νέα συμφωνία.

Θεωρούμε ως ΚΚΕ ότι ο λαός μας δεν πρέπει να φοβηθεί τη ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους. Βεβαίως, θα πρέπει να είναι κουμπωμένος απέναντι στις διάφορες "ρήξεις" που λένε κάποιες πολιτικές δυνάμεις και μέσα από τη σημερινή κυβέρνηση, μια "ρήξη καρικατούρα" όπως την έχουμε ονομάσει, που αφορά μόνο το νόμισμα, την επιστροφή στη δραχμή, χωρίς καμιά προοπτική ουσιαστικά για τον λαό και τον τόπο, και με νέα μέτρα που θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν.

Αυτό που χρειάζεται να γίνει, κατά την άποψή μας, είναι ο ελληνικός λαός να πει κατηγορηματικά "όχι" σε αυτή τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία, να παλέψει για κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, να ζητήσει ανάκτηση των απωλειών τού λαϊκού εισοδήματος που είχε τα χρόνια της κρίσης, και βεβαίως σε ρήξη όλα αυτά με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους, που σημαίνει πρόγραμμα πάλης για αποδέσμευση, για κοινωνικοποίηση, για μονομερή διαγραφή του χρέους, με τον λαό πραγματικά στην εξουσία»...
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: