6.6.15

Η Μπαρτσελόνα είναι η … «μεγάλη κυρία» της Ευρώπης...


Δείτε τις φωτογραφίες....
Δεν τα κατάφερε τελικά η Γιουβέντους, να σηκώσει το τρόπαιο του Champions League στο Βερολίνο. Λύγισε στο 95'.
 Η Μπαρτσελόνα νίκησε την «Mεγάλη κυρία» με 3-1 (ο...
Ράκιτιτς στο 4΄, ο Σουάρες στο 68΄ και ο Νεϊμάρ στο 97΄ πέτυχαν τα γκολ των πρωταθλητών Ισπανίας, ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει ο Μοράτα στο 55΄ για τους Ιταλούς) και πήρε το στέμμα, σε μια χορταστική αναμέτρηση.

Αυτή είναι η 5η φορά στην ιστορία της Μπαρτσελόνα που αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ευρώπης και φτάνει σε κατακτήσεις τις Λίβερπουλ και Μπάγερν Μονάχου, ενώ πρώτη είναι η Ρεάλ Μαδρίτης με 10 και 2η η Μίλαν με 7.

Έχει μάλιστα κατακτήσει 4 τρόπαια στα τελευταία χρόνια (!), έχοντας 4 συνεχόμενους νικηφόρους τελικούς, ενώ η Γιουβέντους έχει 4 συνεχόμενους χαμένους και συνολικά 6 χαμένους τελικούς, τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα.

Όσον αφορά στο Νεϊμάρ, σκοράροντας στο 97' έφτασε τα 10 γκολ στην διοργάνωση και έτσι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ μαζί με Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο!

Ο Μπουφόν ήταν ο καλύτερος της "Γιούβε", ενώ ο Πίρλο δεν ήταν εαυτός του και μετά το σφύριγμα πλάνταξε στο κλάμα. Κορυφαίος της αναμέτρησης ψηφίστηκε ο Αντρές Ινιέστα, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Τσάβι που έπαιξε για τελευταία φορά με τους "μπλαουγκράνα", φτάνοντας τις 151 συμμετοχές στο CL (πρώτος, ξεπέρασε ξανά τον Κασίγιας)...



Μπαρτσελόνα… ΔΑΓΚΩΤΟ! (vids, pics)

Δεν υπάρχουν σχόλια: