2.6.15

Μητρόπουλος: Οι εκλογές είναι προνομιο του πρωθυπουργού...

Μητρόπουλος: Οι εκλογές είναι προνομία του πρωθυπουργού
«Οι εκλογές είναι προνομιο του πρωθυπουργού», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος,  στον "Real FM".
Και πρόσθεσε, πως, «το δημοψήφισμα έχει χάσει την...
τελεολογία του, την αποτελεσματικότητά του, γιατί όταν το πρωτοπρότεινα, την επαύριον της συμφωνίας της 20ης είχε πρακτικότητα, για να ενισχυθεί η διαπραγματευτική ισχύς, το αρνήθηκε η κυβέρνηση και τα περισσότερα στελέχη. Τώρα που το υποστηρίζουν έχει χαθεί το όπλο της ισχύος μέσω δημοψηφίσματος.

Συνεπώς είναι στο βάθος, από το γεγονός ότι η όποια συμφωνία ενδέχεται να έχει δυσκολίες, θα το κρίνει ο πρωθυπουργός αν θα πρέπει να ρωτηθεί ο περήφανος λαός μας για την όποια συμφωνία».

Αναφορικά με τις απαιτήσεις των δανειστών στο πεδίο της διαπραγμάτευσης, παρατήρησε: «Φαίνεται ότι και τη “δολοφονικότερη” συνταξιοδοτική διάταξη την επαναφέρουν στο τραπέζι. Η κυβέρνηση ανθίσταται. Τη στηρίζουμε. Φαίνεται ότι όλες αυτές τις ρυθμίσεις και τα τέσσερα κεφάλαια ξεχωριστά: ΦΠΑ, πλεόνασμα, ιδιωτικοποιήσεις -με φοβίζει αυτό που εισαγάγουν ως κεφάλαιο ιδιωτικοποιήσεων- εργασιακό, συνταξιοδοτικό, το εμφανίζουν σε τέτοια ακρότατη εκδοχή καθ΄ όλο το τετράμηνο των διαπραγματεύσεων».

Στην επισήμανση ότι αυτή η διαπραγμάτευση από δική μας πλευρά δεν μπορεί να κλείσει, ο αντιπρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως «αυτό το πακέτο δεν θα το δεχθεί ο Τσίπρας, ο πρωθυπουργός, τον οποίο στηρίζουμε, δεν θα το δεχθεί η κοινωνία. Θεωρώ ότι αυτά που σας περιγράφω, αν όντως τα προβάλλουν οι δανειστές και επιμένουν να τα δεχθεί η κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν να περάσουν.

Ανεξάρτητα από την επιμέρους στάση του καθενός μας που θα κριθούμε πόσο θα αντέξουμε, έχει να κάνει με τον αγώνα μας μαζί με τον πρόεδρο, που μάχεται πρώτος από όλους μας, να μη δεχθούμε τέτοιο πακέτο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: