15.6.15

Μπαλάφας: Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Δεν αντιμετωπίζουμε τις δραματικές εξελίξεις ως ένα ναυάγιο των διαπραγματεύσεων. Επιμένουμε», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας.
 «Aπό τη μεριά μας έχουμε...
επιδείξει τη μέγιστη δυνατή ευελιξία, έχουμε κάνει υποχωρήσεις πολλές», πρόσθεσε στο STAR.

«Η τοποθέτησή τους η χθεσινή ότι εμάς δεν μας ενδιαφέρουν άλλα ισοδύναμα μέτρα, δεν μας ενδιαφέρει να βρείτε χρήματα από δω ή από κει όπως μας λέτε και μας τα δίνετε γραπτά, εμείς θέλουμε δύο πράγματα: να κόψετε συντάξεις και να πάτε τον ΦΠΑ για βασικά πράγματα πρώτης ανάγκης, για βασικές υπηρεσίες, στον υψηλότερο δείκτη. Σε αυτά, όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε», σημείωσε ακόμη ο  Μπαλάφας.

«Θέλουν να δείξουν στον κόσμο ότι η χώρα πρέπει να γονατίσει, πρέπει να υποταχθεί. Δεν τους φτάνουν οι υποχώρησες αλλά θέλουν επί γονάτων πάλι να τους παρακαλά η χώρα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μπαλάφας πρόσθεσε ότι «αν οι δανειστές μας δώσουν αναδιάρθρωση του χρέους θα μπορούσαμε ίσως να συζητήσουμε μείωση των υψηλών συντάξεων», ενώ υπογράμμισε ότι «συμφωνία που θα έχει υπογράψει ο πρωθυπουργός μας, θα περάσει από όλα τα κομματικά και κοινοβουλευτικά όργανα και από τη Βουλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: