17.6.15

Σκουρλέτης: Τώρα κατάλαβαν ότι δεν μπλοφάρουμε...

Ïìéëßá ôïõ ðñùèõðïõñãïý ÁëÝîç Ôóßðñá óôçí ÊïéíïâïõëåõôéêÞ ÏìÜäá ôïõ ÓÕÑÉÆÁ ôçí Ôñßôç 16 Éïõíßïõ 2015.
(EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)«Όλοι έχουν πλέον καταλάβει πως η ελληνική κυβέρνηση δεν μπλοφάρει στη διαπραγμάτευση», τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος σε δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, όπως...
του Ντράγκι και άλλων, αλλά ακόμα και η δήλωση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τζακ Λιου.

Ο  Σκουρλέτης, μιλώντας στην εκπομπή του Παπαδάκη, καυτηρίασε τη στάση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, στις οποίες καταλόγισε ότι κρύβονται πίσω από το ΔΝΤ και τους λοιπούς θεσμούς, φοβούμενοι την κοινή γνώμη της Ευρώπης η οποία διάκειται ευμενώς  έναντι της Ελλάδας, όπως υποστήριξε.

Ο υπουργός παραδέχτηκε ότι όσα συμπεριλαμβάνονται στη 47σελιδη πρόταση που στείλαμε στους θεσμούς δεν κινούνται στο δρόμο της ανάπτυξης, αλλά όπως υποστήριξε ο κ. Σκουρλέτης είναι πολύ πιο δίκαια από ότι ίσχυε μέχρι τώρα.

Ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε πολλές φορές ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει στη Βουλή μια συμφωνία με την υπογραφή Τσίπρα, η οποία δεν θα είναι ένας έντιμος συμβιβασμός προς όφελος του ελληνικού λαού και κατά συνέπεια θα υπερψηφιστεί- αφού θα καλύπτει- από το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος ο κ. Σκουρλέτης υιοθέτησε την άποψη η οποία έχει εκφραστεί από πολλά κυβερνητικά στελέχη, ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουμε στην πληρωμή των δανειακών μας υποχρεώσεων αν προηγουμένως δεν επιτευχθεί συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: