25.6.15

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής...

Επίμαχο θέμα η παράσταση της Πολιτικής Αγωγής...
Συνεχίζεται σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη των «πρωτοπαλίκαρων» της «Χρυσής Αυγής». Αναμένεται να ολοκληρωθούν οι...
τοποθετήσεις των συνηγόρων των θυμάτων για το θέμα της παράστασης της Πολιτικής Αγωγής, σε βάρος όλων των κατηγορουμένων.

«Η επίθεση έγινε κατ' εφαρμογή των αρχών και των σκοπών της οργάνωσης», τόνισε πριν από λίγες ημέρες ένας εκ των συνηγόρων των μελών του ΠΑΜΕ, εναντίον των οποίων επιτέθηκαν «Χρυσαυγίτες», στο Πέραμα, επιχειρηματολογώντας υπέρ της άποψης ότι δεν νοείται να μην τεθούν ενώπιον της Πολιτικής Αγωγής όλοι οι κατηγορούμενοι. 

Συνήγορος των Αιγυπτίων ψαράδων ανέφερε στο δικαστήριο ότι, εάν αποδεχθεί την πρόταση της εισαγγελέως, 41 από τους 68 κατηγορούμενους δεν θα έχουν Πολιτική Αγωγή απέναντί τους. Ανάμεσά τους, οι 18 βουλευτές και πρώην βουλευτές της ηγετικής ομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου είχε προτείνει να γίνει δεκτή η παράσταση Πολιτικής Αγωγής μόνο για συγκεκριμένους κατηγορούμενους. Αυτό, εάν υιοθετηθεί από το δικαστήριο, σημαίνει ότι δεν θα αντιμετωπίσουν Πολιτική Αγωγή όσοι διώκονται μόνο για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Πρακτικά, εάν το δικαστήριο αποδεχθεί την εισαγγελική πρόταση, οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παππάς και όλοι όσοι φέρονται να ανήκουν στην «ηγετική ομάδα της οργάνωσης» δεν θα έχουν απέναντί τους Πολιτική Αγωγή, διότι δεν κατηγορούνται για αδικήματα όπως ανθρωποκτονία ή απόπειρα ανθρωποκτονίας...
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: