5.6.15

Το Κρεμλίνο για τη συνομιλία Τσίπρα - Πούτιν...

Το Κρεμλίνο για τη συνομιλία Τσίπρα - Πούτιν
Την τηλεφωνική συνομιλία, που είχαν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο, επισημαίνοντας ότι τα ενεργειακά θέματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ των δύο ηγετών.

«Συζητήθηκαν... τα πρακτικά βήματα για την υλοποίηση των συμφωνιών, που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη εργασίας του Α.Τσίπρα στη Ρωσία και ειδικότερα η σχεδιαζόμενη κατασκευή υποδομών μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω του εδάφους της Τουρκίας και της Ελλάδας», αναφέρεται στη σύντομη ανακοίνωση, που εξέδωσε πριν λίγο η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, στις 18-20 Ιουνίου, όπου ο Πρωθυπουργός έχει προσκληθεί ως τιμώμενος ξένος ηγέτης.

Όπως επισημαίνει το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, κατά τη συνομιλία συζητήθηκε το σχέδιο της κατασκευής κόμβου για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας «από όπου οι χώρες της ΕΕ πρέπει με δικές τους δυνάμεις να κατασκευάσουν υποδομές μεταφοράς αερίου για περαιτέρω υποδοχή του φυσικού αερίου στο έδαφός τους».

Σχολιάζοντας τη συνομιλία το κρατικό, επίσης, πρακτορείο ΤΑΣΣ διαπιστώνει ότι “οι ηγέτες Ρωσίας και Ελλάδας τον τελευταίο καιρό έχουν αυξήσει τις επαφές τους” και προσθέτει ότι το θέμα του αγωγού μέσω της Ελλάδας συζητήθηκε στις 7 Μαΐου κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τηλεφωνικής συνομιλίας των δύο ηγετών, οι οποίοι είχαν συναντηθεί στο Κρεμλίνο στις 8 Απριλίου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: