21.6.15

Προσκλητήριο Σαμαρά για εθνική συνεννόηση...

...και χωρίς… τον ΣΥΡΙΖΑ...
Νέα πρόσκληση για «μεγάλη εθνική συνεννόηση» απευθύνει ο Αντώνης Σαμαράς, μέσω άρθρου στην "Καθημερινή της Κυριακής". Ο πρόεδρος της ΝΔ, απευθύνεται και στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά...
αν «δεν μπορεί ή δεν το θέλει», τότε «η πρόταση ισχύει για όλους τους άλλους».


«Τα ψέματα τελείωσαν, τα παίγνια τελείωσαν, ο τζόγος με το μέλλον της χώρας τελείωσε, η ώρα της ευθύνης έφτασε. Με την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας δεν μπορεί να παίζει κανείς» υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός και σημειώνει: «η πρώτη φορά Αριστερά μας έφερε μέσα σε πέντε μήνες πολύ κοντά στην χρεοκοπία και πολύ κοντά στην έξοδο από το ευρώ. Δηλαδή πολύ κοντά στη μεγαλύτερη καταστροφή που απείλησε ποτέ την Ελλάδα σε καιρό ειρήνης».

Ο πρώην πρωθυπουργός διερωτάται εάν «είναι απλά ανίκανοι; Είναι επιπόλαιοι και ανεύθυνοι; Ή μήπως εξαρχής είχαν στόχο να σύρουν την Ελλάδα εκτός ευρώ; (...) Ή μήπως συμβαίνουν όλα αυτά μαζί» και προσθέτει ότι «όπως και να έχει, οι ευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου, που εκφράζουμε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού οφείλουμε να βάλουμε ένα τέλος σε όλα αυτά. Τώρα όχι αύριο».

Ο Αντώνης Σαμαράς υποστηρίζει επίσης ότι «μπορούμε ακόμα να ανατρέψουμε το αδιέξοδο, δίνοντας νέα ώθηση στις μεταρρυθμίσεις» και συμπληρώνει: «Αυτή είναι η μεγάλη εθνική συνεννόηση που προτείνουμε. Την προτείνουμε και στον ΣΥΡΙΖΑ, ως μία τελευταία ευκαιρία να απαλλαγεί από τα βαρίδια και τις ιδεοληψίες του. Αν το μπορεί. Γιατί οι ευθύνες που αναλαμβάνει πλέον είναι ασήκωτες. Αν δεν το μπορεί, ή εάν δεν το θέλει, η πρόταση της μεγάλης συνεννόησης ισχύει για όλους τους άλλους».

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους ανεύθυνους, τους μαθητευόμενους μάγους ή τους ακραίους να σύρουν μίαν ολόκληρη χώρα στην καταστροφή. Τώρα είναι η ώρα ευθύνης για όλους. Δημοκρατία δεν σημαίνει δημαγωγία, δεν σημαίνει λαϊκισμός, δεν σημαίνει διχαστικά συνθήματα. Δημοκρατία σημαίνει ευθύνη! Κι όποιος την αντέχει, να την αναλάβει…» καταλήγει ο Αντώνης Σαμαράς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: