12.6.15

Θρίλερ στον αέρα για την Εθνική...

Σε οδύσσεια κατέληξε η πτήση για Φερόες ... και προσγείωση στην Κοπεγχάγη...
Απίστευτη περιπέτεια και ταλαιπωρία για την αποστολή της Εθνικής ομάδας στο ταξίδι της για τα Νησιά Φερόες.
Λόγω ομίχλης και...
περιορισμένης ορατότητας στο τοπικό αεροδρόμιο, ήταν αδύνατη η προσγείωση του αεροσκάφους που δύο φορές επιχείρησε να "πατήσει" στον αεροδιάδρομο, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.
Για περίπου μισή ώρα το αεροπλάνο πετούσε πάνω από το σύμπλεγμα των νήσων του Βόρειου Ατλαντικού και τελικά, μετά τη δεύτερη αποτυχημένη απόπειρα, αποφασίστηκε να προσγειωθεί στην Κοπεγχάγη. Το αεροσκάφος που μετέφερε τα μέλη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος έφτασε στην πρωτεύουσα της Δανίας μετά από συνολικά 7 ώρες πτήσης! Η αποστολή διανυκτέρευσε στην Κοπεγχάγη και σήμερα θα γίνει νέα προσπάθεια για να μεταβεί στα Νησιά Φερόες.
Τα απρόοπτα για την Εθνική ομάδα, όμως, είχαν ξεκινήσει από το ελληνικό έδαφος λίγες ώρες πριν από την επιβίβαση της αποστολής στην πτήση τσάρτερ, όπου αύριο θα δώσει τον πρώτο από τους πέντε "τελικούς" της προκριματικής φάσης του Euro 2016.
Στη χθεσινή προπόνηση, ο Κώστας Φορτούνης αποχώρησε με πρόβλημα στην αριστερή γάμπα και ο Σέρχιο Μαρκαριάν αναγκάστηκε να τον αποκλείσει. Το πλήγμα είναι σοβαρό για τη "γαλανόλευκη" διότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός υπολόγιζε τον 22χρονο μεσο-επιθετικό για το αρχικό σχήμα. Τις μέρες που προηγήθηκαν, στις δοκιμές που έκανε ο Ουρουγουανός προπονητής, ο παίκτης του Ολυμπιακού αγωνιζόταν με τους θεωρητικά βασικούς και μάλιστα έδειχνε σε εξαιρετική κατάσταση. Πλέον, ο Μαρκαριάν αναζητά άλλη λύση για τη μεσαία γραμμή και πρώτος υποψήφιος είναι ο Ταχτσίδης., που θα παίξει στο κέντρο μαζί με τους Σάμαρη (εξάρι) και Κονέ. Από 'κει και πέρα τα πράγματα φαίνεται να είναι ξεκάθαρα με τους Καρνέζη, Τοροσίδη, Σταφυλίδη, Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Φετφατζίδη και Χριστοδουλόπουλο να έχουν «κλείσει» θέση στην ενδεκάδα. Ερωτηματικό υπάρχει για τη θέση του φουνταριστού με τον Μήτρογλου πάντως να έχει προβάδισμα έναντι του Καρέλη.
Ο Σέρχιο Μαρκαριάν ισχυρίστηκε χθες ότι δεν έχει πάρει τις οριστικές του αποφάσεις και πρόσθεσε ότι "δεν έχω κατασταλάξει ακόμα στο μυαλό μου. Κάθε προπόνηση σημαίνει καινούργια πληροφορία...". Αναφερόμενος στο καθοριστικό παιχνίδι ο 70χρονος τεχνικός, τόνισε στην "ΕΡΑ Σπορ": "Εφαρμόσαμε σε καθημερινή βάση όσα θέλαμε να κάνουμε για να έχουμε μια καλή προετοιμασία για τον αγώνα. Περιμένουμε τη νίκη, γιατί η νίκη έχει μεγάλη σημασία για εμάς και το θέλουμε και θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο γι' αυτό"...
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: