10.6.15

"Ξίνισαν τα μούτρα" του Ζαν Κλοντ, οταν είδε τον Αλέξη...

Η «παγωμένη» αγκαλιά Τσίπρα – Γιούνκερ (photo/video) - Media
H "παγωμένη" αγκαλιά (ΒΙΝΤΕΟ)...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Το... ψυχροπολεμικό κλίμα ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους ήταν... διάχυτο κατά την υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα από τον επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Υπό το...
πρίσμα των πρόσφατων εξελίξεων και το «κρυφτούλι» ανάμεσα σε κυβέρνηση και θεσμούς για τις προτάσεις και αντιπροτάσεις επί των προσχεδίων συμφωνίας που παρουσίασαν οι δύο πλευρές, αλλά και στη «σκιά» μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας που δεν έγινε ποτέ -καθώς ο κ. Γιούνκερ δεν δέχτηκε να μιλήσει τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό το περασμένο Σαββατοκύριακο-, ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν ήθελε, αυτή τη φορά, και... «πολλα-πολλά» με τον πρωθυπουργό.

Έτσι, ενώ ο κ. Τσίπρας επιχείρησε, μπροστά στο φωτογραφικό φακό, να κάνει μια χειρονομία αβροσφροσύνης προς τον κ. Γιούνκερ, εκείνος του εκανε μια "παγωμένη" αγκαλια και τον χτύπησε ελαφρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ελληνική πλευρά, τις τελευταίες ώρες γίνεται διαρκής προσπάθεια για επικοινωνία με τους Ευρωπαίους αξιωματούχος, οι οποίοι ωστόσο δεν βγαίνουν στα τηλέφωνα, συνεχίζοντας την τακτική που «εγκαινίασε» ο κ. Γιούνκερ το περασμένο Σάββατο, αρνούμενος να μιλήσει τηλεφωνικά με τον κ. Τσίπρα.

Από τις Βρυξέλλες, δε, ελληνικές πηγές μεταφέρουν ότι το κλίμα είναι εξαιρετικά δυσμενές, αντικατοπτρίζοντας πλήρως την επωδό του κ. Γιούνκερ ότι, δίχως να υπάρχει σύγκλιση μεταξύ των δύο πλευρών, δεν έχει νόημα μια συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό...

πηγη protothema.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: