18.6.15

Όχι στην αποδοχή του πακέτου των δανειστων...


Είκοσι μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Νεα δημοσκόπηση...
Έξι στους δέκα πολίτες θεωρούν ότι η κυβέρνηση πρέπει να διαπραγματευτεί το τελευταίο «πακέτο» προτάσεων των δανειστών. Αποδοχή του εισηγείται μόλις το 7%, απόρριψή του επιθυμεί το...
25%. «Όχι υποχώρηση» στα θέματα του ΦΠΑ, των ομαδικών απολύσεων και του γενικού επιπέδου των συντάξεων το μήνυμα των ερωτώμενων. Σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, δημοψήφισμα εισηγείται το 40%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 20 εκατοστιαίες μονάδες της ΝΔ. Αυτά είναι τα βασικά ευρήματα δημοσκόπησης, την οποία διενήργησε η ProRata για το «Κόκκινο».   H έρευνα διενεργήθηκε στις 15 και 16  Ιουνίου, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις, στο σύνολο της επικράτειας, από 22 ερευνητές και έναν επόπτη.  Σε αυτήν συμμετείχαν 1006 ερωτηθέντες και 22 ερευνητές.  

Οι ερωτηθέντες ζητούν από την κυβέρνηση ανυποχώρητη θέση στα θέματα του ΦΠΑ στα τρόφιμα (με ποσοστό 89%) και στο ρεύμα (88%). Αξιώνουν επίσης σθεναρή αντίσταση στα σχέδια των δανειστών για μείωση των συντάξεων (83%), για «απελευθέρωση» των ομαδικών απολύσεων (77%) και της κατάργησης του ΕΚΑΣ (77%).


Το 56% ζητά να μην αποδεχθεί η κυβέρνηση την πώληση των αεροδρομίων. Η νουθεσία για συμβιβασμό πλειοψηφεί μόνο στα  ζητήματα της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (58%) και της πρόωρης συνταξιοδότησης (63%).


Πώς αποτιμάτε την προσπάθεια της κυβέρνησης στις συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις;


Δείτε ολόκληρη την έρευνα στο "Κόκκινο", ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: