16.6.15

Φουκς: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει κάτι με τις συντάξεις...

Φουκς: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει κάτι με τις συντάξεις και το ΦΠΑ... και το ΦΠΑ...
Μετά τον Μίχαελ Μπρέμερ, άλλο ένα μέλος του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών σχολιάζει την κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς ο Μάικλ Φουκς, αντιπρόεδρος του κόμματος, τόνισε σήμερα ότι η Ελλάδα χρειάζεται...
να αποφασίσει κατά πόσο θέλει να παραμείνει ή να βγει από την Ευρωζώνη, ενώ ανέφερε ότι πρέπει να γίνει κάτι με τις συντάξεις και το ΦΠΑ.

'Οπως δήλωσε ο πολιτικός: 

Δεν είναι θέμα το κατά πόσο είμαστε έτοιμοι (για να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη). Εξαρτάται από την Ελλάδα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. 

«Εάν δεν φέρουν νέες προτάσεις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχουμε συμφωνήσει…και τώρα παραβιάζουν τις συμφωνίες που έχουν μαζί μας. Παραβιάζουν όλους τους κανόνες», συμπλήρωσε.

Ο Φουκς αναφέρθηκε και στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, χαρακτηρίζοντας τη στάση του «ακατανόητη».

«Θέλουμε η Ελλάδα να έρθει με προτάσεις και είναι απόλυτα ακατανόητο το γεγονός ότι ο Βαρουφάκης λέει σήμερα το πρωί ότι δεν έρχεται με νέες προτάσεις αλλά συνεχίζει να θέλει να του δώσουμε προτάσεις εμείς» δήλωσε.

«Το ξεκαθαρίσαμε ότι πρώτα απ’ όλα χρειαζόμαστε πρωτογενές πλεόνασμα στην Ελλάδα, αλλά θέλουμε να κάνει κάτι με τις συντάξεις, με το ΦΠΑ και πρέπει να διασφαλίσει ότι εισπράττει φόρους» κατέληξε ο Φουκς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: