17.6.15

Γεννηματά: Η χώρα ζει εξαιρετικά δύσκολες στιγμές...

Φώφη Γεννηματά: Ο ΣΥΡΙΖΑ πελαγοδρομεί χωρίς πυξίδαΑφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης...
Για εξαιρετικά δύσκολες στιγμές έκανε λόγο η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της στη συνεδρίαση της Κοινονοβουλευτικής Ομάδας. 
Υπογράμμισε ότι μετέφερε την ...
ανησυχία της στον πρωθυπουργό κατά τη χθεσινή συνάντησή τους, λέγοντας ότι «προσήλθα στη συνάντηση αυτή με αισθήματα έντονου προβληματισμού και ανησυχίας και αποχώρησα από το Μέγαρο Μαξίμου με τα ίδια δυστυχώς αισθήματα».



«Η χώρα ζει εξαιρετικά δύσκολες στιγμές και όλοι ελπίζουμε αλλά και προσπαθούμε να συμβάλλουμε να μην γίνουν δραματικές τις επόμενες ημέρες και σφραγίσουν τραγικά τα επόμενα χρόνια της Ελλάδας και των Ελλήνων», τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηματά.

Τόνισε ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας διατύπωσε με σαφή τρόπο την εκπεφρασμένη ήδη άποψή του, ότι όρος και προϋπόθεση για την όποια συμφωνία είναι η απομείωση του χρέους στη βάση συγκεκριμένης κυβερνητικής πρότασης.

«Στραγγίζουμε τις τελευταίες σταγόνες ρευστότητας για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες της χώρας, επειδή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέντε μήνες πελαγοδρομεί, χωρίς πυξίδα, χωρίς στόχους και κυρίως χωρίς αποτέλεσμα», πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επεσήμανε ότι «δεν είχε και δεν έχει ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο διαπραγμάτευσης, με επιχειρήματα, με αξιόπιστες ρεαλιστικές εναλλακτικές προτάσεις, με διεθνή ερείσματα. Έχει διαπράξει σοβαρά λάθη στρατηγικής και τακτικής, έχει βυθίσει την ελληνική οικονομία σε ασφυξία, ανασφάλεια και αισθητή πρόσθετη ύφεση. Έχει χάσει πολύτιμο χρόνο. Έχει εκμηδενίσει πολλές δυνατότητες κόβοντας γέφυρες με φίλους και δυνητικά συμμάχους της Ελλάδας, εξαντλώντας την ανοχή και την υπομονή τους καθώς και κάθε διάθεση ευμενούς θετικής στάσης και ουσιαστικής βοήθειας. Συνεχίζει και σήμερα να ρίχνει λάδι στη φωτιά».

Χαρακτήρισε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «αμφίθυμη, αντιφατική και μετέωρη» και την κατηγόρησε ότι είναι «είναι θύμα της 5χρονης, άκριτης, ανέξοδης και λαϊκιστικής αντιμνημονιακής ρητορίας της. Ένα σημαντικό ποσοστό που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ μέρα με τη μέρα συνειδητοποιεί ότι παραπλανήθηκε. Η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη σε ξεπερασμένους δογματισμούς,  σε καταστροφικές ιδεολογικές εμμονές».

«Ο Πρωθυπουργός, ο κ. Αλέξης Τσίπρας, είναι αμήχανος και παγιδευμένος μέσα στο κυβερνητικό-κομματικό κομφούζιο του ΣΥΡΙΖΑ,  από προκλητικά αντιφατικές δηλώσεις των βουλευτών του και από τις καθημερινές κορώνες των διάφορων ομάδων του κόμματός του.   Η κατάσταση είναι κρίσιμη και οι ώρες δραματικές.  Τώρα απαιτούνται αποφάσεις.  Τώρα είναι η στιγμή για τα μεγάλα ΝΑΙ και τα  μεγάλα ΟΧΙ. Ο ελληνικός λαός, στη συντριπτική του πλειοψηφία, απαιτεί μια συμφωνία, που θα συνιστά βιώσιμη λύση για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της εθνικής οικονομίας, για την ανάπτυξη και την αναδιάρθρωση και απομείωση του χρέους, τη συνοχή και την αλληλεγγύη της κοινωνίας μας.   Η ρήξη ισοδυναμεί με καταστροφή για την Ελλάδα, για όλους τους Έλληνες, για όλες τις Ελληνίδες, για όλες τις Γενιές, για όλες τις Κοινωνικές δυνάμεις», δήλωσε η κυρία Γεννηματά.

Επίσης, η νέα πρόεδρος ανέφερε ότι «η ρήξη μας πάει δεκαετίες πίσω. Η ρήξη και η επιστροφή στη δραχμή είναι οπισθοδρόμηση δεκαετιών, δεν είναι λύση για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας. Επιπρόσθετα, η ρήξη αφήνει εκτεθειμένη τη χώρα μας, στις προκλήσεις και τις εντάσεις μιας ρευστής κατάστασης και μιας επικίνδυνης εποχής στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο. Το ΠΑΣΟΚ με εθνική, δημοκρατική και κοινωνική ευθύνη θα κρίνει, θα αξιολογήσει αυτή τη συμφωνία, στα θεσμικά του συλλογικά όργανα με ευθύνη, ευαισθησία και ευθυκρισία. Η απόφασή μας θα ληφθεί μετά από ουσιαστικό διάλογο με επιχειρήματα και προτάσεις. Θα είναι μια απόφαση συλλογική και δεσμευτική. Έχω τις δικές μου εκτιμήσεις, θέσεις και προτάσεις αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συμφωνία, κατά συνέπεια είναι άκαιρο και άτοπο να εκφέρει ο καθένας μας γνώμη για μια συμφωνία φάντασμα».

Σύμφωνα με την κυρία Γεννηματά, είναι στρατηγική επιλογή του ΠΑΣΟΚ η παραμονή στο ευρώ.

«Η Ελλάδα για γεωπολιτικούς και γεωοικονομικούς λόγους οφείλει πάντα να είναι παρούσα με ενεργό και ισότιμο ρόλο στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, στους θεσμούς της Ευρώπης και στη Ζώνη του Ευρώ. Σε αυτή την κρίσιμη καμπή, σε αυτή τη δύσκολη μάχη αυτός ο προσδιορισμός συνδέεται άρρηκτα με έναν δημοκρατικό, προοδευτικό πατριωτισμό των Ελλήνων», τόνισε και πρόσθεσε ότι «αυτή η επιλογή και η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι λυδία λίθος για τις στρατηγικές μας επιλογές, τους στόχους και τις προτεραιότητες του πολιτικού μας σχεδιασμού. Είναι μια επιλογή και απόφαση αδιαπραγμάτευτη και δεσμευτική για τους Βουλευτές, τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε αυτή η θέση και επιλογή συμπορεύεται και ταυτίζεται με το αίσθημα, την επιθυμία και τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: