2.6.15

Κάτι από Λούλα και Τσε...

Με τον πρώην Πρόεδρο της Βραζιλίας, Ιγνάσιο Λούλα αλλά και τον Τσε Γκεβάρα παρομοίασε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος.

Σε συνέντευξή του στο...
περιοδικό Challenges, σχολιάζοντας δημοσίευμα των Financial Times που έθετε το ερώτημα αν ο Τσίπρας έχει τον πραγματισμό του Λούλα ή παραμένει «Τσε Γκεβάρα», ο Γ. Κατρούγκαλος απάντησε:

«Έχει κάτι και από τα δυο. Αλλά, όπως ξέρετε ο Τσε Γκεβάρα ήταν κεντρικός τραπεζίτης. Αυτό αποτελεί και τρανή απόδειξη του ότι μπορούμε να είμαστε και επαναστάτες αλλά και καλοί πολιτικοί».

Ο αναπληρωτής υπουργός εμφανίστηκε ακόμα αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας, ενώ όσον αφορά τις εσωκομματικές αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ανέκαθεν στο κόμμα υπήρχε μια παράδοση έντονης αντιπαράθεσης, αλλά επικρατούσε πάντα η πλειοψηφία».

Στην ερώτηση αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συγκρατήσει το κόμμα του, σε μία ενδεχόμενη συμφωνία με επώδυνα μέτρα, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι «σίγουρα, υπήρχε ανέκαθεν στο ΣΥΡΙΖΑ μία παράδοση έντονης αντιπαράθεσης, αλλά η μειονότητα κατέληγε πάντα να συμμορφώνεται με τα θέλω της πλειοψηφίας».

Σημείωσε τέλος ότι το κύριο πρόβλημα του ελληνικού κράτους δεν είναι η ύπαρξη μεγάλου αριθμού υπαλλήλων, αλλά ότι ο κόσμος δεν το εμπιστεύεται καθώς είναι εχθρικό και το θεωρεί πελατειακό.

Πρόσφατα σε ανάλογες διθυραμβικές δηλώσεις για το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα είχε προχωρήσει η Θεανώ Φωτίου.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης είχε δηλώσει ότι ο κ. Τσίπρας είναι ένας «ηγέτης παγκόσμιας εμβέλειας», από αυτούς που «γεννιούνται κάθε 100 χρόνια»...
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: