8.6.15

Παυλόπουλος: «Ανήκομεν εις την Δύσιν» και παραμένουμε στην ΕΕ...


Τη φράση του τέως Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή «ανήκομεν εις την Δύσιν» θυμήθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος τη Δευτέρα, εκφράζοντας την εκτίμηση πως η Ελλάδα θα παραμείνει στην ΕΕ και...
την ευρωζώνη.
 
«Αυτό το τόσο παρεξηγημένο που έχει λεχθεί από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τα παλαιότερα χρόνια, το οποίο παραμένει όμως εξαιρετικά επίκαιρο σήμερα. Το Ανήκομεν εις την Δύσιν’», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος, κατά την ορκωμοσία των νέων διπλωματικών ακολούθων που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, παρουσία του αρμόδιου υπουργού Νίκου Κοτζιά.

Και συνέχισε: «Βεβαίως η πολιτική μας, και ιδίως η εξωτερική, είναι πολυδιάστατη. Και πρέπει να είναι πολυδιάστατη για να υπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον πιο αποτελεσματικά».

«Θα μείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα μείνουμε στην Ευρωζώνη.  Και θα αγωνισθούμε με τους ευρωπαϊκούς λαούς, τους λαούς εκείνους με τους οποίους συμπορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, για να βρει η Ευρωπαϊκή Ένωση ξανά τις ρίζες από τις οποίες ξεκίνησε και για τις οποίες ιδρύθηκε. Τους πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίχθηκε, τους πυλώνες της Δημοκρατίας, του δημόσιου συμφέροντος και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, του κοινωνικού κράτους δικαίου. Αυτή τη μάχη θα την δώσουμε μέσα στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη», ανέφερε - μεταξύ άλλων - ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: