20.6.15

Ρωσία: Η παράταση των κυρώσεων της ΕΕ ισοδυναμεί με εκβιασμό...

Ρωσία: Η παράταση των κυρώσεων της ΕΕ ισοδυναμεί με εκβιασμό"Εκβιασμό" χαρακτήρισε σήμερα η Ρωσία την παράταση για ένα έτος, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί με αφορμή την...
"παράνομη προσάρτηση" της Κριμαίας πριν από έναν χρόνο, εκτιμώντας ότι τα μέτρα αυτά δεν οδηγούν στην επιστροφή της χερσονήσου στους κόλπους της Ουκρανίας.



Δύο ημέρες αφότου οι Βρυξέλλες αποφάσισαν να παρατείνουν για έξι μήνες τις άλλες οικονομικές κυρώσεις που είχαν επιβάλει στη Ρωσία με αφορμή τη στάση της χώρας αυτής στην ουκρανική κρίση, την Παρασκευή παρέτειναν για έναν χρόνο, μέχρι τις 23 Ιουνίου 2016, και τα μέτρα που είχαν λάβει με αφορμή την προσάρτηση της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης. 

Μεταξύ άλλων έχει απαγορευτεί κάθε ευρωπαϊκή επένδυση στη χερσόνησο αλλά και οι εξαγωγές προϊόντων και τεχνολογιών στους τομείς των μεταφορών, των τηλεπικοινωνιών και της ενέργειας ενώ απαγορεύεται επίσης η εισαγωγή προϊόντων της Κριμαίας σε χώρες της ΕΕ.

"Η Κριμαία και η Σεβαστούπολη αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας" ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών. "Είναι καιρός να αναγνωριστεί αυτό ως γεγονός που δεν μπορεί να αλλάξει με μεθόδους οικονομικού και πολιτικού εκβιασμού", συνεχίζει το ρωσικό υπουργείο.

Οι κυρώσεις δεν προσφέρουν "καμία προοπτική" υποστηρίζει εξάλλου η Μόσχα, προσθέτοντας ότι η παράτασή τους ισοδυναμεί με επιβολή "διακρίσεων" στη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: