12.6.15

Σόιμπλε: Μια "γριά αλεπού" με... απωθημένα...

Με το ελληνικό "δράμα" να αγγίζει το πιο κρίσιμο, ίσως, σημείο του, τα πρόσωπα κι οι πρωταγωνιστές της μακράς διαπραγμάτευσης βάζουν...
την δική τους σφραγίδα. Ενα από αυτά τα πρόσωπα, που τις τελευταίες και αποφασιστικές μέρες δείχνει να βγαίνει στο περιθώριο , είναι κι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Κι έχει την δική της αξία η πορεία και η ιστορία του, όπως την είχε καταγράψει το tvxs.gr σε ένα παλαιότερο άρθρο του:


«Aπό «δεξί χέρι» του Χέλμουτ Κολ και πρωταγωνιστής στις διαπραγματεύσεις για την ενοποίηση της Δυτικής με την Ανατολική Γερμανία, στην απόπειρα δολοφονίας του, την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» του CDU, τη ρήξη με τον μέντορά του και τις «τρικλοποδιές» της Άγκελα Μέρκελ στην πολιτική του ανέλιξη. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στα 73 του χρόνια αναγνωρίζεται ως η «γριά αλεπού» αλλά και ένας πολιτικός με δύο μεγάλα απωθημένα: Την Καγκελαρία και την Προεδρία της Γερμανίας.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε γεννήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 1942, στο Φράιμπουρ της Γερμανίας. Γιος φοροτεχνικού σπούδασε οικονομικά και νομικά. Με την ολοκλήρωση των σπουδών αναλαμβάνει θέση στην οικονομική διοίκηση του κράτους Βάδης-Βυρτεμβέργης. Το 1961 γίνεται μέλος της «Junge Union», της νεολαίας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU). Είναι η αρχή της πολιτικής του σταδιοδρομίας.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: