16.6.15

Το μήνυμα Τσίπρα...

...πίσω από την ενημέρωση αρχηγών και τη "σφήνα" Ντόρας...
Να περάσει το μήνυμα ότι οι πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου είναι ανοιχτές για όσους πραγματικά επιθυμούν ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις και...

την κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί στο μέτωπο με τους πιστωτές επιχειρεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με το μπαράζ επαφών με πολιτικούς αρχηγούς και... δελφίνους που θα έχει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με την πρωτοβουλία για ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις από το κυβερνητικό επιτελείο αποσκοπούν αφενός στην παρουσίαση μίας εικόνας συναίνεσης προς το εξωτερικό, ώστε να ενισχυθεί επικοινωνιακά η διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης με ένα συναινετικό προφίλ και αφετέρου η παντελής απομόνωση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, η οποία από το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμάται ότι ναρκοθετεί τις προσπάθειες της κυβέρνησης για επίτευξη λύσης με τους πιστωτές, επενδύοντας ακόμα στο σενάριο της αριστερής παρένθεσης.

Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας θα υποδεχθεί τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη στις 10 το πρωί για να τον ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ο κ. Θεοδωράκης είχε επαφές με τον επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς αλλά και με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο τελευταίος μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες διεμήνυσε στον επικεφαλής του Ποταμιού ότι παραμένει σύμμαχος της Ελλάδας που ανά πάσα στιγμή θα μεσολαβήσει για να υπάρξει λύση, την ώρα που οι εχθροί της Ελλάδας πληθαίνουν.

Ο κ. Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, επέμεινε στην ανάγκη να υπάρξει μια συνάντηση των πολιτικών αρχηγών "που πιστεύουν στη δημοκρατία και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας".

Στις 11:00 το πρωί, αμέσως μετά το Σταύρο Θεοδωράκη, ο πρωθυπουργός θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου την νεοεκλεγείσα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία πέφτει «στα βαθιά» από τη δεύτερη ημέρα στο τιμόνι του Κινήματος. Η κα. Γεννηματά είχε ζητήσει αμέσως μετά την ανάδειξή της στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη "ουσιαστική ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για την πορεία της διαπραγμάτευσης".

Στις 12:00 αναμένεται να ανέβει τα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σε μία κίνηση της ίδιας με μεγάλη εσωκομματική σημειολογία. Η κα Μπακογιάννη την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς δεν κάνει κάποια κίνηση συνεννόησης με τον πρωθυπουργό πηγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερωθεί για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός με την κίνηση αυτή να προχωρήσει σε ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις την κραταιά βουλευτή και δελφίνο της ΝΔ χωρίς ωστόσο η τελευταία να έχει κάποια θεσμική ιδιότητα, επιχειρεί να υπογραμμίσει την διάσπαση που υπάρχει στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας θα μπει στη... βάσανο της ενημέρωσης της Kοινοβουλευτικής Oμάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, με τη συνεδρίαση να αναμένεται να αποδειχθεί για μία ακόμη φορά μαραθώνια, καθώς η ΚΟ ζητά επιμόνως ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις και το βαθμό υποχωρήσεων που είναι διατεθειμένη να κάνει η κυβέρνηση σε σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, εν μέσω φωνών για ρήξη με τους δανειστές...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: