30.6.15

Στον Παυλόπουλο, Μπουτάρης και Καμίνης...

ΚΑΜΙΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ...για την πρωτοβουλία υπέρ του "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα...
Την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσει στη 1 μετά το μεσημέρι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Σκοπός της συνάντησης...
των δύο δημάρχων με τον Προκόπη Παυλόπουλο είναι να τον ενημερώσουν για την πρωτοβουλία υπέρ του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Δεδομένης της ασφυκτικής πίεσης χρόνου, οι κ.κ. Καμίνης και Μπουτάρης θέλησαν να δώσουν άμεσα επίσημο χαρακτήρα στην κίνησή τους, εξού και αποτάθηκαν απευθείας στον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα. 

Μολονότι δεν έχουν κάνει δηλώσεις σχετικά με το κίνημα υπέρ του «ΝΑΙ» που ετοιμάζουν, οι δήμαρχοι, έχοντας προηγούμενη εμπειρία από την «Πρωτοβουλία των Πέντε», σκοπεύουν να συγκροτήσουν ένα ευρύ μέτωπο, με τη συμμετοχή 50 προσωπικοτήτων του δημόσιου βίου. 

Ο στόχος της πρωτοβουλίας Καμίνη-Μπουτάρη είναι πρωτίστως η ενημέρωση του κοινού για το τι ακριβώς σημαίνει, τι συνεπάγεται και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις ενός ενδεχόμενου «ΟΧΙ» στη συμφωνία με τους εταίρους της Ελλάδας. 

Ο κ. Καμίνης, ο κ. Μπουτάρης και προφανώς όλοι όσοι θα συμπαραταχθούν με αυτούς, ανήκουν στους πιστούς φιλο-ευρωπαϊστές, σε εκείνους που θεωρούν ότι η έξοδος από την ευρωζώνη δεν θα αποτελέσει επ' ουδενί «ευκαιρία επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας σε πιο ανταγωνιστική βάση». 

Αντιθέτως, η έξοδος από το ευρώ θα επιφέρει σαρωτική καταστροφή στην ήδη καθημαγμένη εθνική οικονομία, με απρόβλεπτες παρενέργειες για την κοινωνική ισορροπία. 

Οι υπέρμαχοι του «ΝΑΙ» στην Ευρώπη, δηλαδή όλοι όσοι πρόκειται να πλαισιώσουν την προσπάθεια των δύο δημάρχων, είναι πανεπιστημιακοί, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, καλλιτέχνες κ.α., ενώ προβλέπεται η σύσταση πενταμελούς συντονιστικής επιτροπής. 

Αυτό είναι προαπαιτούμενο με βάση το νόμο περί δημοψηφισμάτων, έτσι ώστε τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής, εκτός από τη δυνατότητα εκπροσώπησης του κινήματος σε τηλεοπτικές εκπομπές, να έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν και σε κάθε άλλη σχετική με το επικείμενο δημοψήφισμα δημόσια δραστηριότητα...
πηγή protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: