16.6.15

Το αυγό του φιδιού...

Αυτός είναι ο νέος συνασπισμός ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη...
Δεξιά-λαϊκιστικά και ακροδεξιά κόμματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενώνουν τις δυνάμεις τους: η νέα ομάδα "Ευρώπη των εθνών και των...
ελευθεριών" παρουσιάζεται σήμερα Τρίτη στο κοινό, όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν.

Ακροδεξιοί και δεξιά λαϊκιστικά κόμματα, κατάφεραν ως φαίνεται το σχηματισμό μιας ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτό εξήγησε η αρχηγός της άκρας δεξιάς στη Γαλλία με το Εθνικό Μέτωπο (FN) Μαρίν Λε Πεν, τη Δευτέρα το βράδυ στο Παρίσι. Σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες την Τρίτη, ο σχηματισμός της ομάδας θα ανακηρυχθεί ως «Ευρώπη των εθνών και των ελευθεριών".

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της EurActiv, μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου, το Εθνικό Μέτωπο είχε θελήσει να σχηματίσει μια παράταξη με άλλους ακροδεξιούς ευρωβουλευτές. Αλλά δεν ήταν εύκολο να βρεθούν, καθώς χρειάζονταν ευρωβουλευτές από τουλάχιστον επτά χώρες της ΕΕ.

Παραμένει ασαφές μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας, ποιοι βουλευτές θα ανήκουν στην παράταξη. Μέχρι σήμερα, το Εθνικό Μέτωπο συνεργαζόταν με το Κόμμα για την Ελευθερία (PVV) του Ολλανδού δεξιού -λαϊκιστή Geert Wilders, του αυστριακού Κόμματος της Ελευθερίας, της Λίγκας του Βορρά στην Ιταλία και του βελγικό Vlaams Belang στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Για το σχηματισμό μιας ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απαιτούνται ακόμη βουλευτές από δύο άλλες χώρες.

Το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν ήταν κατά τη διάρκεια των ευρωπαϊκών εκλογών στα τέλη Μαΐου, με περίπου το 25 τοις εκατό το ισχυρότερο κόμμα στη Γαλλία και έστειλε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 23 βουλευτές. Μεταξύ αυτών, η αρχηγός του κόμματος Le Pen και ο πατέρας της, ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου Ζαν-Μαρί Λεπέν.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στην EurActiv, ο ευρωβουλευτής Jan Philipp Albrecht προειδοποίησε για μια «επαγγελματοποίηση» και μια «νέα και επικίνδυνη ποιότητα της ευρωπαϊκής άκρας δεξιάς» - και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από τα «μεγάλα κόμματα» κατάφερε το Κόμμα των Πρασίνων, «να αντιταχθεί στο απάνθρωπο περιεχόμενο [δεξιών] κομμάτων και να αναπτύξει εναλλακτικές προσεγγίσεις»...
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: