20.6.15

Ο Βαρουφάκης θέτει την Μέρκελ προ των ευθυνών της...

Βαρουφάκης προς Μέρκελ: Θα μας βοηθήσεις για μια έντιμη συμφωνία ή θα μας πετάξεις στη θάλασσα;
Θα μας βοηθήσεις για μια έντιμη συμφωνία, ή θα μας πετάξεις στη θάλασσα;...
Προ των ευθυνών θέτει την Ανγκελα Μέρκελ ο Γιάνης Βαρυφάκης, με άρθρο του στην "Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung". 
 «Η Γερμανίδα Καγκελάριος βρίσκεται πριν από μια... κρίσιμη συμφωνία τη Δευτέρα» γράφει ο υπουργός Οικονομικών, καλώντας την «ή να δεχθεί μια έντιμη συμφωνία  με μια κυβέρνηση που απέρριψε το πακέτο διάσωσης και διαπραγματεύεται για μια λύση, ή να ακολουθήσει τις φωνές κάποιων από την κυβέρνησή της που επιθυμούν να πετάξουν στη θάλασσα τη μόνη ελληνική κυβέρνηση που παραμένει πιστή στις αρχές της και μπορεί να φέρει τον ελληνικό λαό στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων».  
Ο Βαρουφάκης τονίζει, πως, όλα εξαρτώνται από την έκτακτη Σύνοδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα. «Εμείς από την πλευρά μας θα έρθουμε αποφασιστικοί στις Βρυξέλλες για περαιτέρω συμβιβασμούς, όσο δεν μας ζητείται να πράξουμε όσα έπραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Νέο χρέος, για να αποδεχθούμε μέτρα που δίνουν μικρές πιθανότητες αποπληρωμής αυτού ακριβώς του χρέους», έγραψε ο υπουργός Οικονομικών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: