27.6.15

Βούτσης: Το παιχνίδι δεν τελειωσε ακόμη...

ΒΟΥΤΣΗΣΖητάμε την καταψήφιση του τελεσιγράφου...
«Η πρόταση για δημοψήφισμα είναι απολύτως επιτακτική και χρήσιμη για το μεγάλο αυτό εθνικό ζήτημα», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ανοίγοντας τη συζήτηση στη Βουλή επί της απόφασης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
 Ζητάμε την καταψήφιση της πρότασης και...
του τελεσιγράφου που τη συνόδευε, επισήμανε ακόμη.

«Καλούμε όλες τις πτέρυγές της Βουλής, όλα τα κόμματα να συνομολογήσουν την απόλυτη χρησιμότητα της προσφυγής στη συνταγματική πρόβλεψη», σημείωσε και πρόσθεσε: «Τις καλούμε να υπερασπίσουμε τον ρόλο μας πως πυλώνες της δημοκρατίας, να ψηφίσουν από κοινού την απόφαση για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, ανεξάρτητα από τις εύλογες ενστάσεις και την κριτική. Η πρόσκληση είναι προς όλους».

Μια τέτοια ομόφωνη απόφαση θα καταστήσει πιο ισχυρή τη θέση της χώρας στη σκληρή διαπραγμάτευση με στόχο την επίτευξη μιας έντιμης συμφωνίας, ανέφερε ο κ. Βούτσης.

Ο λαός με την ευρύτατη συμμετοχή του θα ασκήσει με άμεσο τρόπο τη λαϊκή κυριαρχία, συμπλήρωσε, ενώ χαρακτήρισε αδιανόητο να θεωρείται φυσιολογική μια διαδικασία μνημονίων. «Πέρασαν 5 χρόνια με κείμενα έτοιμα που έρχονται ή υπαγορεύονται, μεταφρασμένα ή αμετάφραστα από παράγοντες που πολλές φορές δεν έχουν την ελάχιστη θεσμική υπόσταση».

«Φτάσαμε στο σημείο πριν λίγες μέρες στο κείμενο που είχε θεωρηθεί ως βάση, το κείμενο της ελληνικής πλευράς, που αποτυπώνει τις ελάχιστες αλλά απολύτως αναγκαίες κόκκινες γραμμές, να σβήσουν με κόκκινο μελάνι ολόκληρες προτάσεις. Αλαζονεία η ανοησία. Ή και τα δύο;», διερωτήθηκε.

Η κυβέρνηση δεν είναι ουδέτερη, δεν αποποιείται τις ευθύνες της, δεν αφήνει να βγάλει ο λαός τα κάστανα από τη φωτιά, ανέφερε ο υπουργός και τόνισε πως η κυβέρνηση ζητά την καταψήφιση της πρότασης και του τελεσιγράφου που τη συνόδευε. «Η κυβέρνηση ζητάει ευθέως και μετά από τετράμηνη διαφανή δημόσια και ειλικρινή διαπραγμάτευση να έρθει ο λαός στο προσκήνιο των εξελίξεων. Είναι πρόσκληση και πρόκληση ενότητας».
Το παιχνίδι δεν τέλειωσε για την χώρα, την κυβέρνηση και αυτή την βουλή, τόνισε επίσης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: