23.6.15

Φίλης: Δεν πετάμε την σκούφια μας για τη συμφωνία...

ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ
Aιχμές κατά των όψιμων επικριτών της κυβέρνησης αφησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ενώ ερωτηθείς για την αντιμετώπιση που θα έχει η συμφωνία στη Βουλή και κατά πόσο θα υπερψηφιστεί, αρκέστηκε να πει ότι...
«θα φανεί, τίποτα δεν είναι σίγουρο».

Συγκεκριμένα, ο Φίλης, μιλώντας στα "Παραπολιτικά FM",  χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένους βουλευτές τόνισε ότι «επιλέγουν την εύκολη λύση εν ονόματι κάποιων παραδοχών, εκτιμήσεων και υποσχέσεων που είχαν δοθεί σε άλλες στιγμές της ελληνικής οικονομίας».

«Όσοι έχουν βγει εύκολα και λένε ότι δεν θα ψηφίσουν, πιστεύω ότι μετά από την συζήτηση θα πειστούν ότι είναι προσωπική ευθύνη απέναντι στην ιστορία, τον λαό, την χώρα, να προχωρήσει αυτή η υπόθεση και να μην έχουμε συνθήκες πολιτικής αστάθειας» πρόσθεσε.

«Δεν πετάμε την σκούφια μας για τη συμφωνία, είμαστε σαφείς. Δεν πανηγυρίζουμε, δύσκολα είναι τα μέτρα και τα κοινωνικά δίκαια μέτρα δυσκολίες έχουν μέσα. Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι και οι επιχειρήσεις σε ένα πλαίσιο υφεσιακό που υπάρχει στην οικονομία γενικό, κρίσης δυσκολίες έχουν αλλά επαναλαμβάνω σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να πληρώσει κάνεις αναλόγως των δυνατοτήτων του, της φοροδοτικής του δυνατότητας» πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

Αναφερόμενος στην αύξηση της εισφοράς για την υγεία κατά 1% ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «δεν είναι για τους πιστωτές είναι για τις ανάγκες του κι αυτό έχει μεγάλη σημασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: