24.6.15

Μαυρίλα…

Καμία αισιοδοξία για λύση στο σημερινό Eurogroup, από τους υπουργούς Οικονομικών, οι οποίοι σε δηλώσεις εμφανίστηκαν πολύ συγκρατημένοι.

Πρώτος και καλύτερος, ο...
Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις δεν προχώρησαν αρκετά.

Μιλώντας σε Eυρωπαίους οικονομικούς αξιωματούχους στις Βρυξέλλες ο Σόιμπλε είπε ότι δεν έχει την αίσθηση ότι έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από την Δευτέρα στο ελληνικό ζήτημα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Eίμαστε σε διαδικασία έντονων διαπραγματεύσεων. Υπάρχει πρόοδος αλλά δεν έχουμε καταλήξει ακόμα» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις. «Είναι πιθανό ότι θα έχουμε μακρά νύχτα αλλά δεν μπορώ να προσθέσω τίποτε άλλο σε αυτή τη φάση» σημείωσε επίσης.

Ο βέλγος ΥΠΟΙΚ Γιόχαν Βαν Όβερφελντ τόνισε ότι σκοπός είναι μία καλή συμφωνία για την Ελλάδα και το ευρώ ενώ ο σλοβάκος ομόλογός του, Πέτερ Κάζιμιρ τόνισε ότι «τρεις συνεδριάσεις του Eurogroup και δύο Σύνοδοι Κορυφής θα έπρεπε να είναι αρκετές για λύση με την Ελλάδα» σημειώνοντας: «Είναι Τετάρτη βράδυ και έτσι είμαι περίεργος πώς θα μοιάζει η Ευρωζώνης όταν τελειώσουμε».

«Έχουν υπάρξει πολλά βήματα μπρος πίσω σε αυτή τη διαπραγμάτευση. Θα ήταν έκπληξη για μένα αν υπάρξει συμφωνία. Είναι αποφάσεις που δεν μπορούν να ληφθούν ελαφρά τη καρδία» δήλωσε ο φινλανδός ΥΠΟΙΚ, Αλεξάντερ Στουμπ.

«Tο μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα επιμένει στην αναδιάρθρωση του χρέους της», τόνισε ο αυστριακός υπουργός Χανς Γεόργκ Σέλινγκ, ενώ σημείωσε ότι μια τέτοια αναδιάρθρωση «θα ισοδυναμούσε με τρίτο πακέτο αλλά από την πίσω πόρτα»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: