18.6.15

«Η Ρωσία είναι έτοιμη ...


...για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας με την Ελλάδα»...
Την παραπάνω δήλωση την έκανε ο  Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοβ, από...
τα Ιωάννινα και πρόσθεσε, πως, «αναμένουμε πολλά αποτελέσματα από την συμμετοχή της ελληνικής αντιπροσωπείας στο διεθνές οικονομικό φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης".

Ο Ρώσος διπλωμάτης είπε χαρακτηριστικά: « Αύριο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον πρόεδρο Πούτιν. Αναμένουμε πολλά αποτελέσματα από την συμμετοχή της ελληνικής αντιπροσωπείας στο διεθνές οικονομικό φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. Οι προοπτικές για την συνεργασία μεταξύ των χωρών μας, είναι πολύ μεγάλες σε όλους τους τομείς.

Ο Αντρέι Μάσλοβ απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το πώς παρακολουθεί το ρωσικό κράτος την κατάσταση στην Ε.Ε. και τις σχέσεις τις Ελλάδας με την ευρωπαίους εταίρους, είπε πως η σημερινή κατάσταση στην Ευρώπη δεν είναι πολύ ευνοϊκή για την Ρωσία, χαρακτήρισε παράνομες τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Ρωσία και επισήμανε πως η Ρωσία είναι έτοιμη για την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασίας με την χώρα μας.

«Η σημερινή ευρύτερη κατάσταση στην Ευρώπη δεν είναι πολύ ευνοϊκή για την συνεργασία με την Ρωσία και για την συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας, επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέβαλε τις παράνομες οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Προχθές, οι πρέσβεις των χωρών μελών της Ε.Ε. αποφάσισαν την παράταση των κυρώσεων μέχρι το τέλος του έτους.

Όπως ξέρετε, η Ελληνική οικονομία έχει πληγεί από τα ρωσικά αντίμετρα. Εντούτοις, δεν ήταν η επιλογή μας, δεν ήταν ευθύνη της Ρωσίας για την πτώση του διμερούς εμπορίου μεταξύ των χωρών μας, την πτώση στις αφίξεις των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα.

Πρέπει να δουλέψουμε, να βρούμε τα περιθώρια για την συνεργασία στους τομείς που δεν υπάγονται στις κυρώσεις. Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτή την δύσκολη περίοδο. Επαναλαμβάνω, αυτό δεν ήταν η επιλογή μας. Η Ρωσία είναι έτοιμη για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: