10.6.15

Ρούπα: «Πραγματική τρομοκρατία ασκεί η οικονομική και πολιτική ελίτ»...

Πόλα Ρούπα
Παρέμβαση με κείμενό της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου κάνει η Πόλα Ρούπα, για να σχολιάσει τη δίκη στο Εφετείο του «Επαναστατικού Αγώνα».
«Δικάζετε ως...

"τρομοκρατική" μια επαναστατική οργάνωση, καλύπτοντας έτσι την πραγματική τρομοκρατία, αυτήν που ασκεί η οικονομική και πολιτική ελίτ, αυτήν που ασκεί το κράτος και το κεφάλαιο», να τοποθετηθεί απέναντι στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και να υποστηρίξει την επιλογή του ένοπλου αγώνα- «Η ένοπλη κοινωνική Επανάσταση είναι ο μόνος δρόμος για να νικήσουμε, ο μόνος δρόμος για την ελευθερία. Γιατί η ελευθερία, όπου και αν κοιτάξει κανείς στην ιστορία, κατακτιέται μόνο με τα όπλα».

Αναφερόμενη στη δίκη των συντρόφων της, λέει μεταξύ άλλων: «Θα δικάσετε τον Επαναστατικό Αγώνα ως "τρομοκρατική" οργάνωση και με αυτό τον τρόπο καλύπτετε τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει οι πάσης φύσεως εξουσιαστές το τελευταίο διάστημα. Τις χιλιάδες αυτοκτονίες που είναι ωμές καθεστωτικές δολοφονίες, τον υποσιτισμό παιδιών και ενηλίκων, τους θανάτους από αρρώστιες λόγω του διαλυμένου συστήματος υγείας και της κοινωνικής φτώχειας, τους άστεγους, τους απελπισμένους, τους «τρελούς», τους κατεστραμμένους οικονομικά και κοινωνικά». Δικάζετε ως “τρομοκρατική” μια επαναστατική οργάνωση, καλύπτοντας έτσι την πραγματική τρομοκρατία, αυτήν που ασκεί η οικονομική και πολιτική ελίτ, αυτήν που ασκεί το κράτος και το κεφάλαιο».

Και επιστρέφει τον όρο «τρομοκρατία» στους εξουσιαστές και την πολιτική τους: «Τρομοκρατία είναι τα μνημόνια που παραχωρούν γη και ύδωρ σε ντόπιους και ξένους τοκογλύφους. Τρομοκρατία είναι η οικονομική κρίση και όλο το οικονομικό σύστημα που τις γεννά. Τρομοκράτες είναι όλοι αυτοί που κυβερνούν και έχουν ονοματεπώνυμο. Τρομοκράτες είναι ο Ντάισελμπλουμ, η Λαγκάρντ, ο Γιούνκερ, ο Ντράγκι, ο Τουσκ, οι κυβερνήσεις και όλοι αυτοί που απαρτίζουν την τρόικα και αποτελούν την ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ. Τρομοκράτες είναι ο Παπανδρέου, ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς, ο Παπαδήμος, ενώ στο κάδρο θα μπει άμεσα και ο Τσίπρας με το μνημόνιο που θέλει να συνδιαμορφώσει με τους δανειστές. Όλοι τους ασκούν την ίδια εγκληματική πολιτική, όλοι τους είναι αφοσιωμένοι στην υπηρεσία των πλουσίων ντόπιων και ξένων».

♦ Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το κείμενο της Πόλας Ρούπα.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: