2.6.15

Δρίτσας: Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τα ξεπουλήματα...

«Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τα ξεπουλήματα», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Θοδωρής Δρίτσας μιλώντας στο πρωινό του Mega, όταν ρωτήθηκε για την...
ιδιωτικοποίηση των λιμανιών της χώρας, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση και από άποψη στρατηγικής δεν είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων.


Όπως είπε ο κ. Δρίτσας, ειδικά για το λιμάνι του Πειραιά πρέπει να λυθούν επείγοντα και σοβαρά ζητήματα. Παράλληλα κατήγγειλε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι έχουν καθυστερήσει στη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων και ρυθμίσεων, που θα εναρμονίζουν τη νομοθεσία της Ελλάδας με ό,τι προβλέπεται διεθνώς.

Μιλώντας για τον ΟΛΠ, σημείωσε ότι: «πρέπει να τρέξουμε για μία νέα σύμβαση παραχώρησης του ελληνικού Δημοσίου προς τον ΟΛΠ, που θα κατοχυρώνει και θα οριοθετεί πλήρως την ταυτότητα του λιμανιού».


Η κυβερνητική θέση είναι συγκεκριμένη, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός, «δεν μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε συζήτηση, αν το λιμάνι δεν αποκτήσει την οριοθετημένη, θεσμοθετημένη και νομοθετημένη ταυτότητά του». Πρόκειται για μία διαδικασία που είναι σε εξέλιξη, υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για το αν ασκούνται πιέσεις από το εξωτερικό, ο κ. Δρίτσας σημείωσε ότι «οι πιέσεις είναι προφανείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: