23.6.15

Εθνική ενότητα Βορίδη, Λοβέρδου, Λυκούδη...


...και Κων. Μητσοτάκη. 
"Αναθυμιάσεις ακριβών αρωμάτων, κομψά ντυσίματα, πολλές ελληνικές σημαίες..."...
«Μένουμε Ευρώπη, μέρος δεύτερο». Ενώ η αγωνία για τα νέα από τις Βρυξέλλες κορυφωνόταν, η δεύτερη και αντικυβερνητική διαδήλωση μέσα σε λίγες μέρες είχε την ίδια μαζικότητα με την πρώτη της προηγούμενης Πέμπτης, μειωμένο παλμό και σαφέστερα πολιτικά και ταξικά χαρακτηριστικά.

Πρωταγωνιστές για άλλη μια φορά ήταν οι «επώνυμοι», οι...
νεοδημοκράτες, κυρίως, βουλευτές μαζί με στελέχη του Ποταμιού που έδωσαν το «παρών». Μαζί με την παραδοσιακή, αστική Δεξιά, άνθρωποι στην πλειονότητά τους άνω των 50, που ισχυρίζονταν ότι δεν φέρουν κομματική ταυτότητα.

Αναθυμιάσεις ακριβών αρωμάτων, κομψά ντυσίματα, πολλές ελληνικές σημαίες, λιγότερες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ομοιόμορφα αλλά λιγότερα αυτή τη φορά πλακάτ (π.χ. «Ναι στο ευρώ», «Οχι στο ρούβλι») και ο διαπεραστικός ήχος από δεκάδες σφυρίχτρες, που μοίραζαν κάποιοι «αυθόρμητοι» διαδηλωτές, συνέθεσαν την εικόνα της χθεσινής συγκέντρωσης.

Πέρα από τα χαμόγελα και τη χαρά της συνάντησης -για πολλούς ήταν μόλις η δεύτερη φορά στους δρόμους- αυτό που επικρατούσε και πάλι ήταν ο φόβος. Ο φόβος, όπως αποτυπωνόταν στα μάτια κάποιων συνταξιούχων, για κάτι χειρότερο που μοιάζει να έρχεται, για τα σπίτια τους, τις συντάξεις, το νόμισμα, τις καταθέσεις.

¨
ΕΦ.ΣΥΝ./ ΜΑΡΙΟΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε ολοκληρο το κείμενο του Κώστα Ζαφειρόπουλου, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: