21.6.15

«Ούτε βήμα πίσω»...


Κάλεσμα στην κυβέρνηση να μην κάνει βήμα πίσω από το προεκλογικό πρόγραμμά της και τις προγραμματικές δεσμεύσεις της, να μην υποκύψει, αλλά να απορρίψει τους εκβιασμούς δανειστών και «θεσμών» και να προχωρήσει αποφασιστικά στην...
υλοποίηση του προγράμματός της, καθώς και να αποτινάξει τα βαρίδια του δημόσιου χρέους, απευθύνει το δημοσιοϋπαλληλικό και εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, το οποίο πραγματοποιεί σήμερα στις 19.00, στο Σύνταγμα, παλλαϊκή-πανεργατική συγκέντρωση.

Πλήθος ομοσπονδιών εργαζομένων ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για την κινητοποίηση, μεταξύ των οποίων: ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΟΙΥΕ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ΠΟΕ, ΟΙΕΛΕ, ΟΕΒΖΕ, ΠΟΘΑ, ΟΘΕ, ΟΚΕ, ΟΕΧΒΕ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ, ΠΟΕΠΤΥΜ, ΟΗΕ, ΠΟΟΕΒ, ΠΟΜΕΕΑ.

Οι εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, απαιτούν:

■ Κατάργηση μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων.

■ Αμεση ψήφιση του νομοσχεδίου για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ για όλους τους εργαζομένους και επαναφορά του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

■ Κατάργηση όλων των ευέλικτων μορφών εργασίας και σύγχρονης δουλείας.

■ Ενίσχυση και προστασία του δημόσιου και καθολικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

■ Αμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό στο Δημόσιο, με προτεραιότητα στις δομές που συμβάλλουν στην άμβλυνση των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης.

■ Διαγραφή του χρέους.

■ Πέρασμα των τραπεζών υπό δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο.

■ Να μην πραγματοποιηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις που οδηγούν στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ ενημερώνουν ότι, σε περίπτωση που ανακοινωθεί συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών για συνέχιση μνημονίων και βάρβαρης λιτότητας, θα αποφασίσουν πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων. «Μετά από περίπου πέντε μήνες διαπραγματεύσεων οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται ότι οι λύσεις των προβλημάτων τους μετατίθενται όλο και περισσότερο στο μέλλον. Τα μνημόνια, αντί να καταργηθούν, μπαίνουν σε διαδικασία ανανέωσης», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, ενώ σύσσωμες οι ομοσπονδίες τονίζουν ότι οι εργαζόμενοι οφείλουν να δώσουν σκληρή πολιτική μάχη για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας και την ικανοποίηση των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας.

Με δικά του καλέσματα συμμετέχουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: