13.6.15

Ο κύβος ερρίφθη. Η Λαγκάρντ στέλνει τον Τόμσεν...

...στις Βρυξέλλες...
Ο κύβος ερρίφθη. Τον αρχιτέκτονα του ελληνικού προγράμματος, Πολ Τόμσεν, επέλεξε να στείλει αύριο στις Βρυξέλλες η γενική διευθυντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στον τελευταίο και πιο κρίσιμο γύρο των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα.
Σύμφωνα με...

πληροφορίες, o επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος, Πολ Τόμσεν, θα ηγηθεί της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ και θα συνοδεύεται από τον επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος, Ρίσι Γκογιάλ. 

Το δίδυμο Τόμσεν-Γκογιάλ αναμένεται να φθάσει στις Βρυξέλλες αύριο Κυριακή.

Η επιστροφή των υψηλόβαθμων στελεχών του ΔΝΤ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων γίνεται λίγες ημέρες μετά την επεισοδιακή αποχώρηση των τεχνικών κλικακίων του απο το Brussels Group όπου Ελληνες αξιωματούχοι –σε δύο διαφορετικά περιστατικά- κάλεσαν τους τεχνοκράτες του ΔΝΤ να αποχωρήσουν κατηγορώντας τους για «αντιπαραγωγική» στάση στις διπαραγματεύσεις.

Η παρουσία Τόμσεν αναβαθμίζει την παρουσία του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις πέντε ημέρες πριν από τη σύνοδο του Eurogroup όπου θα συμμετέχει η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Το Eurogroup της 18ης Ιουνίου στο Λουξεμβούργο θεωρείται καθοριστικής σημασίας γιατί, εκτός των άλλων, αναμένεται η Κριστίν Λαγκάρντ να πιέσει ώστε να ληφθεί μία τελική απόφαση για τον ρόλο που θα διαδραματίσει το Ταμείο στο ελληνικό ζήτημα.

πηγη real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: