8.6.15

Μάρδας: Δεν υπάρχει εσωτερική στάση πληρωμών...

Απάντηση στον βουλευτή της ΝΔ Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος έκανε λόγο για εσωτερική στάση πληρωμών, έδωσε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, τονίζοντας ότι...«η διαμόρφωση των δαπανών σε επίπεδα χαμηλότερα του στόχου οφείλεται κυρίως στην αναδιάρθρωση του ταμειακού προγραμματισμού, με βάση τις επικρατούσες ταμειακές συνθήκες».

 
Είχε προηγηθεί σχετική επερώτηση του «γαλάζιου» βουλευτή, με την οποία έκανε λόγο για εσωτερική στάση πληρωμών, επικαλούμενος στοιχεία για την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα.

«Εκτιμάται ότι μετά την ομαλοποίηση των ταμειακών συνθηκών, οι δαπάνες θα επανέλθουν στα επίπεδα των στόχων του προϋπολογισμού», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Μάρδας παρέθεσε στοιχεία από το δελτίο εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού Απριλίου 2015, από όπου προκύπτει ότι οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού έχουν διαμορφωθεί σε 16,3 δισ. ευρώ μειωμένες κατά 2 δισ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο, ενώ οι πρωτογενείς δαπάνες διαμορφώθηκαν σε 12,4 δισ. ευρώ μειωμένες κατά 1,5 δισ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: