20.6.15

Οι Έλληνες δεν είναι «ανήλικοι» που υπακούν σε «ενήλικες»...

Βίντεο: Η Ζωή τα έβαλε και με δημοσιογράφο του Channel 4
Σκληρή απάντηση Κωνσταντοπούλου σε Λαγκάρντ και Τουσκ.
Τα νεύρα με τον δημοσιογράφο.
ΒΙΝΤΕΟ...
Η πρόεδρος της βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, εδωσε συνέντευξη στο βρετανικό δίκτυο "Channel 4" και ήταν... χείμαρρος.  
Εδωσε σκληρή απάντηση στις ειρωνείες της Κριστίν Λαγκάρντ ("είναι...
ανάγκη να συνεχίσουμε το διάλογο ως ενήλικες στην αίθουσα"): «Ο ελληνικός λαός δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ανήλικος που θα πρέπει να υπακούει κυβερνήσεις ως ενήλικες».
Από τα βέλη της, δεν ξέφυγε ούτε ο Ντόναλτ Τουσκ και η αναφορά του σε «chicken game». «Θα συμβούλευα τους πάντες να μην κάνουν σα να πρόκειται για παιχνίδι γιατί μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατία».

Παράλληλα η κυρία Κωνσταντοπούλου επανέλαβε ότι το χρέος είναι παράνομο και απεχθές και ζήτησε «ειλικρινή διάλογο χωρίς εκβιασμούς».

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι η άλλη πλευρα πιστεύει ότι η Ευρώπη εκβιάζεται από την Ελλάδα με τις αναφορές για τις συνέπειες από ένα Grexit η Πρόεδρος της Βουλής απάντησε ότι «δεν θα πρέπει να θεωρείται εκβιασμός η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να υπερασπιστεί το δικαίωμα των πολιτών της να επιλέξουν μια διαφορετική πολιτική».

Τέλος, υπήρξε ενταση στη συνέντευξη, με αφορμή την διατύπωση της  ερώτησης του δημοσιογράφου, σχετικά με την επίσκεψη Τσίπρα στη Ρωσία. «Πώς νιώθετε ως δικηγόρος που υπερασπίζετε τα ανθρώπινα δικαιώματα για τον πρωθυπουργό σας που κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Πούτιν, λέγοντας ότι δεν φοβάται να αναζητήσει νέες θάλασσες και νέα λιμάνια;».
Η πρόεδρος της βουλής, απάντησε αμέσως: «Με συγχωρείτε, αλλά πιστεύω ότι βγάζετε... ότι στα αλήθεια κάνετε ερωτήσεις που περιλαμβάνουν απαντήσεις οι οποίες με τη σειρά τους βασικά οδηγούν σε ορισμένα συμπεράσματα και δεν θα ήθελα μπω σε αυτό το είδος της απόρριψης προειλλημμένων απαντήσεων που περιλαμβάνονται σε ερωτήσεις».
Ο δημοσιογράφος φυσικά επέμεινε: «Είδαμε τον κ. Τσίπρα σήμερα στη Ρωσία. Πιστεύετε ότι η Ρωσία έχει απάντηση στο πρόβλημα της Ελλάδας;».

«Πιστεύω ότι η ερώτηση δεν είναι ποιος έχει απαντήσεις για τα προβλήματα της Ελλάδας. Η αληθινή ερώτηση είναι κατά πόσο η ΕΕ θα ανταποκριθεί στην ευθύνη της για να λύσει ένα πρόβλημα που δεν είναι μόνο ελληνικό», απάντησε ψύχραιμα η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: