5.6.15

Πανικός στο ΥΠΟΙΚ...

  Πανικός στο ΥΠΟΙΚ: Ιδιώτης με εντολή κατάσχεσης «μπούκαρε» σε εφορία
Ιδιώτης με εντολή κατάσχεσης, «μπούκαρε» σε εφορία...
Ανάστατοι είναι στο υπουργείο Οικονομικών από το πρωί της Παρασκευής εξαιτίας μίας πρωτοφανούς  υπόθεσης: Ιδιώτης  ζητάει...
 μερικές χιλιάδες ευρώ από το ελληνικό δημόσιο καθώς  πέτυχε δικαστική απόφαση για κατασχέσεις σε βάρος του, πήγε συνοδευόμενος από δικαστικό επιμελητή και δικηγόρους (μαζί με σχετική εισαγγελική εντολή) στην Α' ΔΟΥ της Αθήνας, ζητώντας το χρηματικό ποσό που του αναγνωρίστηκε. 
Ζητησε δε να... ανοίξει το ταμείο της ΔΟΥ και να του καταβληθούν αμέσως τα χρήματα.
 Οι υπάλληλοι της εφορίας πανικόβλητοι ειδοποίησαν το υπουργείο Οικονομικών και αφού έλαβαν εντολή να μην εκτελέσουν καμία τέτοια απαίτηση – καθώς υπάρχει ο νόμος 4270/14 που δεν επιτρέπει τέτοιες κατασχέσεις - “ταμπουρώθηκαν” στα γκισέ απορρίπτοντας την πίεση του συγκεκριμένου ιδιώτη. 
Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για απίστευτο περιστατικό, στα όρια της υστερικής αντιπαράθεσης. Επειδή νωρίτερα ο ιδιώτης με τους δικηγόρους του είχε πάει και στην ΔΟΥ Κηφισιάς από την οποία έφυγε άπραγος, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή σε όλες τις εφορίες να είναι προετοιμασμένες για τέτοιες... επισκέψεις και φυσικά να αρνούνται την εκτέλεση κατασχετηρίων.

πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: