24.6.15

Δ. Παπαδημούλης: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμφωνήσει...

Δ. Παπαδημούλης: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμφωνήσει, αλλά όχι να γονατίσει και να ταπεινωθεί. (Video)...αλλά όχι να γονατίσει και να ταπεινωθεί (BINTEO)...
Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στη...
συζήτηση που έγινε σε επίπεδο Προέδρων των Πολιτικών Ομάδων, με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου της Κομισιόν κ. Φρανς Τίμερμανς και της εκπροσώπου της λετονικής Προεδρίας κας Ζάντα Καλνίνα Λουκασέβιτσα, για την Προετοιμασία της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την Ελλάδα, είπε τα εξής:
«Τη Δευτέρα είδα ανακοινώσεις που θεωρούσαν επί θύραις τη λύση για το ελληνικό πρόβλημα. Η ανακοίνωση του Eurogroup τη θεωρούσε πολύ καλή, η Κομισιόν τη χαιρέτισε ως μια πολύ καλή βάση, στη Σύνοδο Κορυφής όλοι έλεγαν ότι "είμαστε πολύ κοντά στη συμφωνία" και ξαφνικά, άρχισε η εσωτερική υπονόμευση. Το ΔΝΤ και κάποιες συντηρητικές κυβερνήσεις, που αποτελούν μειοψηφία μες την Ευρώπη, δείχνουν να μη θέλουν συμφωνία - παρότι αυτό είναι το κοινό συμφέρον και της Ελλάδας και της Ευρώπης, αλλά αντίθετα θέλουν να την υπονομεύσουν και θέλουν να ταπεινώσουν τον ελληνικό λαό. Να αμφισβητήσουν την ανάγκη να σεβόμαστε, όχι μόνο τους κανόνες αλλά και τη Δημοκρατία.

Η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία και με τις υπηρεσίες της Κομισιόν, κατέθεσε μια πρόταση, που εξασφαλίζει νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά, με πρωτογενή πλεονάσματα. Που προωθεί μεταρρυθμίσεις για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς και του πελατειακού κράτους. Που βάζει τέλος στο αίσχος των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, ανθρώπων σε ηλικία 40 και 50 ετών, που οι δικοί σας πολιτικοί φίλοι κύριε Βέμπερ, εψήφιζαν και εφάρμοζαν στην Ελλάδα επί δεκαετίες, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Και σας παρακαλώ να αφήσετε τη μισαλλοδοξία. Είναι ώρα να συμβάλλουν όλοι στο να υπάρξουν λύσεις, για να φύγει η λέξη Grexit από το λεξιλόγιο της Ευρωπαϊκής συζήτησης. Για να μπει η Ελλάδα και ο Ελληνικός λαός στο δρόμο της ανάπτυξης. Και μη μας κουνάτε το δάχτυλο, γιατί εφαρμόσατε μαζί με την Τρόικα, παραβιάζοντας τους κανόνες της Ευρωπαϊκής; Ένωσης, μια πολιτική που προκάλεσε περικοπές μισθών και συντάξεων 30%, τριπλασίασε την ανεργία, έφερε ύφεση 25% και εκτίναξε το χρέος από το 125% στο 180% του ΑΕΠ.
Χρειαζόμαστε νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά, αλλά και ανάπτυξη και βιώσιμο χρέος. Και αυτό είναι πρόβλημα πολιτικό και Ευρωπαϊκό και πρέπει να λυθεί με κοινή ευθύνη.

Καταθέσαμε προτάσεις, καταθέσαμε ισοδύναμα και τώρα λένε κάποιοι από το ΔΝΤ ότι "δεν τους αρέσουν αυτά τα ισοδύναμα" γιατί; Επειδή φορολογούμε τους πλούσιους! Επειδή φορολογούμε αυτούς που έχουν εισόδημα πάνω από 50 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, αυτούς που έχουν κέρδη πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Σε μια χώρα που έχει ενάμισι εκατομμύριο ανέργους και όπου οι 9 στους 10 ανέργους δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ επίδομα.
Το μήνυμα της πολιτικής μου ομάδας είναι σαφές. Χρειάζεται λύση, επείγει, είναι απολύτως εφικτή. Και είναι σχεδόν έτοιμη, στη βάση αυτών που κατατέθηκαν και θεωρήθηκαν βάση συζήτησης τη Δευτέρα. Κύριε Τίμμερμανς, εργαστείτε πάνω σε αυτά. Το ΔΝΤ δεν είναι υποχρεωτικό να είναι στην καρδιά της Ευρώπης εσαεί. Η Ευρώπη έχει και τους μηχανισμούς και τους θεσμούς να δώσει απάντηση σε αυτά. Σεβόμενη τη Δημοκρατία. Η Ελλάδα και η Ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συμφωνήσει, αλλά δεν σκοπεύει, όπως και ο ελληνικός λαός, να γονατίσει και να ταπεινωθεί. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι»...

avgi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: