9.6.15

Παπαδημούλης: Σύντομα θα βγει καπνός...

Παπαδημούλης: Σύντομα θα βγει καπνός από τη συμφωνία
«Θέλω να πιστεύω ότι στις επόμενες λίγες μέρες θα βγει καπνός», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στο  "Βήμα FM", με αφορμή τις διαπραγματεύσεις της Ελληνικής κυβέρνησης,με τους εταίρους της. .
«Αυτό που χρειάζεται, είναι...

να πετύχουμε στις επόμενες λίγες μέρες την καλύτερη δυνατή συμφωνία και εκτιμώ ότι η πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Συμφωνία θα υπάρξει, το ζητούμενο είναι να είναι η καλύτερη δυνατή για τη χώρα, με τις δεδομένες συνθήκες και τους δεδομένους συσχετισμούς, να έχει διάρκεια και να μην είναι μια συμφωνία για 2-3 μήνες και να δίνει λύση ή έστω να ανοίγει ένα σαφές παράθυρο για λύση στο μεγάλο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους.

Αυτά διεκδικούνται αυτές τις ώρες, αυτά θα συζητηθούν και στην αυριανή συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Ολάντ και την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και θέλω να πιστεύω ότι στις επόμενες λίγες μέρες θα βγει καπνός. Εκτιμώ ότι αυτή τη στιγμή, αυτό που θα εξασφαλίσει η ελληνική κυβέρνηση και αυτό επιδιώκει, δεν θα περιέχει αυτή την απαράδεκτη αύξηση 10% στον ΦΠΑ για το ηλεκτρικό ρεύμα, δεν θα περιέχει την κατάργηση του ΕΚΑΣ», ανέφερε

Σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρατήρησε: «Προσυπογράφω τη δήλωση που έκανε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στο σχετικό ερώτημα. Από τη στιγμή που το συμφέρον όλων των πλευρών είναι η συμφωνία, από τη στιγμή που η ρήξη κοστίζει πολύ για όλους, πιστεύω ότι η συμφωνία είναι μονόδρομος. Και στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να πετύχει συμφωνία, την καλύτερη δυνατή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: