19.6.15

Σβίγκου: Δεν έχει τίποτα να φοβηθεί η ελληνική κοινωνία...

ΡΑΝΙΑ ΣΒΙΓΚΟΥ"Μια αρκετά θετική εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο για τη σύναψη συμφωνίας τις επόμενες μέρες", χαρακτηρίζει τη...
σύγκλιση της Συνόδου Κορυφής την προσεχή Δευτέρα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Αυτό που μένει τώρα να δούμε - γιατί θεωρώ ότι η ελληνική πλευρά έχει κάνει τα πάντα για να οδηγηθούμε στην επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας, μιας λύσης στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό ζήτημα - αν η Ευρώπη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αν θα σεβαστεί το δημοκρατικό δικαίωμα του ελληνικού λαού να γυρίσει την πλάτη του στις μνημονιακές πολιτικές», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος η οποία ερωτηθείσα για το αν η κυβέρνηση προσέρχεται στη Σύνοδο με τη λογική ότι αποτελεί μια τελευταία ευκαιρία, απάντησε: «η ελληνική κυβέρνηση έχει υποστεί πάμπολλους εκβιασμούς ποικίλης υφής και η προσπάθεια είναι να περάσει αυτό και στον ελληνικό λαό. Είτε αυτό αφορά στα δημοσιεύματα για τις τράπεζες, είτε αυτό αφορά στα διάφορα τελεσίγραφα που προσπαθούν να παρουσιάσουν οι κύκλοι των δανειστών, οπότε στόχος είναι ο εκβιασμός της ελληνικής κυβέρνησης και αυτό το εμπόριο φόβου και κινδυνολογίας έχει ως στόχο να δημιουργήσει κλίμα πανικού στην ελληνική κοινωνία».

«Η καλύτερη απάντηση σε αυτό το κλίμα, είτε απορρέει επίσημα από τους κύκλους των δανειστών, είτε εξυπηρετεί άλλους στόχους και άλλους κύκλους, είναι και η αποφασιστικότητα, και η ενότητα αλλά και η ψυχραιμία της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού», ανέφερε η κ. Σβίγκου.

Σε ερώτηση για κλίμα αβεβαιότητας που επιχειρείται να καλλιεργηθεί αναφορικά με τις τράπεζες, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Δεν έχει τίποτα να φοβηθεί η ελληνική κοινωνία από μια κυβέρνηση η οποία σε κάθε της βήμα δείχνει ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολιτών και δείχνει ότι είναι εγγυημένες οι καταθέσεις. Οπότε θα πρέπει όλο αυτό το εμπόριο φόβου και κινδυνολογίας να σταματήσει και διαψεύδεται από την ίδια την πραγματικότητα».

Αναφερόμενη στο έργο της Επιτροπής Αλήθειας του Δημόσιου Χρέους, η κ. Σβίγκου ανέφερε ότι «η Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος είναι ένα όπλο το οποίο έχει στα χέρια της η κυβέρνηση, όχι μόνο για το επόμενο τριήμερο, αλλά θα το έχει στο διηνεκές. Πρέπει να δούμε τα συμπεράσματα της Επιτροπής για το Χρέος. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών έχουν παρουσιάσει ένα αρκετά ρεαλιστικό και αρκετά σαφές σχέδιο για την αναδιάρθρωση του χρέους και αυτό πιστεύουμε ότι θα πρέπει να γίνει δεκτό τις επόμενες μέρες»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: