25.6.15

Σκουρλέτης: Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά...

Σκουρλέτης: Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά
«Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα» όσο αφορά στο αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, αλλά «το καθένα με διαφορετικές πιθανότητες», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης.
Αναφερόμενος στα «αγκάθια» των διαβουλεύσεων που εξελίσσονται στις Βρυξέλλες, ο Σκουρλέτης επιβεβαίωσε...
στην εκπομπή του Παπαδάκη, την απόσυρση της αύξησης εισφορών στις συντάξεις, από ελληνικής πλευράς, σημειώνοντας  ότι επρόκειτο για απόφαση που ελήφθη πριν φύγει ο Αλέξης Τσίπρας για τις Βρυξέλλες.

Η απόφαση ελήφθη εξαιτίας του ότι «δεν υπάρχει δημοσιονομικό όφελος,για το Δημόσιο, ενώ η επιβάρυνση για κάθε συνταξιούχο είναι μεγάλη».

Ως προϋπόθεση για την επίτευξη συμφωνίας, έθεσε βασικά το θέμα της διευθέτησης του χρέους και την χρηματοδότησης της χώρας, ενώ επιβεβαίωσε τις αποστάσεις που χωρίζουν τις δύο πλευρές στις Βρυξέλλες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαστε σε πολύ κρίσιμη στιγμή».

Συγκεκριμένα, σχετικά με τα ανοιχτά ζητήματα, όπως είναι τα θέματα της φορολογίας, της κατάργησης του ΕΚΑΣ, της φορολογίας του ηλεκτρονικού τζόγου, κτλ. σημείωσε ότι στόχος της ελληνικής πλευράς, αφού υπάρχει συμφωνία στο πόσο των μέτρων που πρέπει να ληφθούν, είναι να «παρουσιαστούν από την πλευρά μας τα μέτρα» τονίζοντας ότι «δε γίνεται να αποδεχτούμε αυτά στα οποία επιμένουν».

Τέλος, ο κ.Σκουρλέτης, επιβεβαίωσε ότι «την Δευτέρα θα πληρωθούν κανονικότατα μισθοί και συντάξεις, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: